Filmszakos hírek

Kertészkedtünk

P1030300
Írta: film

A ‘Tegyük együtt szebbé a Trefort-kertet’ felhívásra egy maréknyi hallgató és néhány oktató mozgósította magát május 13-án az ELTE BTK kampuszán. A lelkes csapat az épületek bejárata előtti virágládákat, továbbá a Trefort-szobor melletti részt ültette be virágokkal és örökzöldekkel.

A kezdeményezés egyik főszervezőjétől, Devescovi Balázstól  megtudtuk, hogy a kezdeményezés ötlete Rosta Gábortól származott, aki szintén ott volt a Trefort-kertben, és aki azért küzd, hogy Budapesten is meghonosítsa a nyugaton már létező és működőképes közösségi kerteket. Bár a BTK kampusza erre nem alkalmas, mégis ez az akció hasonló céllal jött létre: egy közösségre építve saját környezetünket szebb és barátságosabb hellyé varázsolni. Ennek érdekében jött létre a Trefort Alapítvány, aminek segítségével esetleges anyagi támogatások is elérhetővé válhatnak. Továbbá eme leendő közösség létrehozásával együttesen akarják megvalósítani az ELTE-n is a környezettudatosságot, mely a későbbiek folyamán nemcsak a kert szépítgetését, de többek között a biciklibarát terek kialakítását is magában foglalja.

Reméljük, hogy a következő megmozdulás alkalmával több diák és oktató vesz részt nemcsak a BTK-ról, hanem az tanszék, sőt intézetünk oldaláról is!

A Filmtudomány Tanszék képviseltette magát a legnagyobb számban, és a legfiatalabb kertészek is tőlünk kerültek ki.