Pályázatok

Önkéntes kerestetik

muveszetek_volgye2011-300x252
Írta: film

FELHÍVÁS önkénteseknek és gyakornokoknak

Önkénteseket és szakmai gyakornokokat várunk a filmfesztivál és kísérőprogramjai szervezéséhez, megvalósításához!

A Bokréta és biciklilánc a DocuArt műhely (Palantír Film Alapítvány) és a MaDok-program (kortárs múzeumi hálózat, Néprajzi Múzeum) közös filmes rendezvénye, mely a Dialëktus Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál védjegyét viseli. A téma ezúttal speciálisabb: a mai magyar néprajzi dokumentumfilmezés kerül a középpontba. A filmfesztivál előzsűrizés és műfaji meghatározás nélkül mutatja be a nevezett alkotásokat, a hagyományos életvilágok, az „archaikus” anyagi és szellemi kultúra, a hagyományőrzés és újraalkotott hagyományok, az etnikus, vallási, kulturális és társadalmi sokféleség témaköreiben.

(További információk a filmfesztivál honlapján: www.bokretaesbiciklilanc.docuart.hu)

A Bokréta és biciklilánc udvar és filmfesztivál a Művészetek Völgye 2011 hivatalos programja.

Helyszín: vigántpetendi Kultúr

Időpont: 2011. július 22 – 31.


A Bokréta és biciklilánc udvar július 22-től 31-ig tart nyitva, és számos programot kínál a látogatóknak. Lesz műhely-beszélgetés, koncert, kirakódó vásár, etno divatbemutató, szabadtéri és gyerekprogramok.
A Magyar néprajzi filmfesztivál, mely a versenyfilmek vetítését, a helyszíni zsűrizést és a díjátadást foglalja magába, öt napba sűrűsödik, július 26-tól 30-ig.

A fesztiválszervezés és a megvalósítás feladatai odafigyelést, pontosságot, nyitottságot, kreatív vagy éppen improvizációs megoldásokat igényelnek. Elengedhetetlen az

együttműködés és a csapatszellem. Néhány konkrét feladat, amire számítani lehet: a helyszínek berendezése és díszítése (pl. stencilezés), beszerzési és futár feladatok, a

regisztrációs és információs pult üzemeltetése, a zsűritagok, vendégek fogadása és koordinációja, főzés, elpakolás a helyszínről stb.

A fesztivál teljes idejére fotós és filmes dokumentáció készítéshez is várunk fiatalokat, akik ilyen képzésben vesznek részt, vagy fotós / videós végzettséggel rendelkeznek. 5 fő önkéntest vagy gyakornokot tudunk fogadni a rendezvény teljes idejére, július 22-31. További 5 főt pedig a filmfesztivál idejére, július 26-30.

A jelentkezőknek ingyenes sátorhelyet, meleg étkezést és karszalagos Völgy-belépőt biztosítunk.

A fesztivál előtt személyesen is meg szeretnénk veletek ismerkedni, illetve egy felkészítő napot is fogunk tartani Budapesten.

Ha szívesen csatlakoznál a fesztiválszervező csapathoz, és részt vennél sokféle izgalmas feladat megvalósításában, ráadásul egy szuper helyen, akkor jelentkezz!

Jelentkezni június 26-áig az innen letölthető jelentkezési lappal lehet.

Beküldési cím: bokretaesbiciklilanc@docuart.hu