Info

Metropolis-vásár a Koreai Filmhét alatt!

koreai_filmhet_molino
Írta: film

Öt, hazájában rendkívül sikeres dél-koreai film ingyenes vetítésével várja a közönséget 2011. november 28. és december 2. között a Koreai Filmhét, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). A válogatás a dokumentumfilmtől kezdve az akció-vígjátékon és családi drámán át a hamisítatlan koreai művészfilmig nyújt betekintést a kortárs dél-koreai filmművészetbe.

A Metropolis, amelynek legfrissebb száma a kortárs dél-koreai filmmel foglalkozik, kedvezményes vásárt tart a Koreai Filmhét ideje alatt a mozi előterében. Közvetlenül a vetítések előtt az összes, még kapható lapszám és legújabb összeállítás is 100 Ft-tal olcsóbban vásárolható meg.

Ízelítő a Kortárs dél-koreai film című számból: http://www.metropolis.org.hu/?pid=19&iid=72

A még kapható számok listája: http://www.metropolis.org.hu/?pid=50

A programot a Lee Chung-Ryoul által rendezett Öreg barátom című dokumentumfilm zártkörű díszelőadása nyitja meg. A továbbiakban megtekinthető A barátom és a felesége, Shin Dong-il filmje, amely egy bensőséges, háromszereplős kamaradráma. A könnyedebb, de mégis tartalmas műfajra vágyó nézőknek ajánlható az Ügynök a barátnőm című akció-vígjáték, Shin Tea-ra rendező alkotása. Az elsőfilmes Jeong Ji-woo Happy End című, komplex jellemeket ábrázoló és a nemi szerepeket kiforgató családi történetének drámai erejét a kortárs dél-koreai mozi legragyogóbb színésznője és legzseniálisabb színésze adja. A filmhét a dél-koreai művészfilm első számú sztárrendezője, Kim Ki-duk Álom című filmjének vetítésével zárul december 2-án, pénteken.

Program:

November 28. (hétfő), 18.00: ünnepélyes megnyitó, nyitófilm: Öreg barátom (Old Partner, 2008). (Zártkörű vetítés, kizárólag meghívóval látogatható.)
November 29. (kedd), 19.00: A barátom és a felesége (My Friend & His Wife, 2006)
November 30. (szerda), 19.00: Ügynök a barátnőm (My Girlfriend is an Agent, 2009)
December 1. (csütörtök), 18.00: Happy End (1999)
December 2. (péntek), 19.00: Álom (Dream, 2008)

A Koreai Filmhét vetítéseire a belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben, a szabad helyek erejéig lehetséges. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik az Uránia Dísztermében.

Részletes program és filmelőzetesek:

http://www.urania-nf.hu/rendezvenynaptar/111128-02_koreai_filmhet.php