Filmklubok és fesztiválok

Anilogue 2011

anilogue_fejlec_w
Írta: film

Az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál idén 9. alkalommal kerül megrendezésre november 23-december 1-je között egyszerre két városban, Budapesten és Bécsben. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi Mozi ad otthont a fesztiválnak, ahol idén nemcsak a rövidfilmek, de az egészestés animációk is megmérettetnek. A stáb 2011-ben is sok alkotót lát vendégül, így a szemfüles nézőknek lehetősége nyílik a filmkészítőkkel is találkozni.

Az 9.évad újdonsága, hogy már 3D-s filmeket is vetítenek az Urániában, mint például a megnyitó előadáson látott A rabbi macskája című film. Továbbá idén sem maradhat el a Világpanoráma, a Cartoon D’or és az Anime Haiku összeállítások, illetve a péntek este a Toldiban megrendezett Animált éj válogatás, melyen 240 percben animációs rövidfilmeket tekinthetnek meg a nézők 1500Ft-ért, és még a fesztivál hivatalos sörét, a keserű mézet is megkóstolhatják.

Jegyek a mozikban kaphatóak 990Ft-ért, illetve most is lehetőség van MultiPass kártyát váltani, mellyel 4 film áráért (3970Ft) 6 jegyet kap a vásárló.

A részletes program itt tekinthető meg
További információ pedig a fesztivál honlapján olvashatók.