Filmklubok és fesztiválok

Cakó Retrospektív

cako_plakat_kor
Írta: film

Kiállítással, beszélgetéssel és élő homokanimációs előadással színesített retrospektív filmvetítést tartanak Cakó Ferenc díjnyertes animációiból az Uránia Nemzeti Filmszínházban december 11-én 16 órai kezdettel.

A sokoldalú, rendhagyó módon homokkal is alkotó művész festményeit nézhetik meg a Kávéházban, majd díjnyertes filmjeiből láthatnak válogatást az érdeklődők a vasárnap délután műsorra tűzött retrospektív esten.
A rendezvény csúcspontja a különleges élő produkció lesz, melyben Cakó Ferenc zenére alkotja meg homokanimációs filmjét, melyben az álomszerű képek egymásból átalakulva mesélik el a történetet. Az alkotó védjegyévé vált módszer számos neves fesztivál nagydíját nyerte már el. Élő animációja világkiállítások, nagy társadalmi rendezvények, színházi- és operaelőadások egyedülálló programja.
Cakó Ferenc reprezentatív alkotásainak megtekintését megelőzően Réz András esztéta beszélget az Kiváló- és Érdemes Művész kitüntetéssel is elismert animációsfilm-rendezővel.

A rendezvény programja:

GENESIS élő homokanimáció
ARC bábfilm
ÉRINTÉS homokanimációs film
A RÓKA ÉS A HOLLÓ gyurma animáció
VÍZIÓ bábfilm
ROMANCE élő homokanimáció
HAMU homokanimációs film
AUTÓTOTÚRA gyurma animáció
AB OVO homok-szoboranimáció
ZÉNÓ ÉS A HÍREK gyurma animáció
AD ASTRA szoboranimáció
CINEMA élő homokanimáció

Belépőjegy 1100 Ft-ért kapható az Uránia jegypénztárában, jegyfoglalás a 486-3400 számon, és a www.urania-nf.hu oldalon lehetséges.