Pályázatok

Filmes pályázatok!

busho_logo
Írta: film

BUSHO 2012-ES ÉVJÁRAT: APOKALIPSZIS MUST!

Nagy valószínűség szerint idén újabb rekordot fog dönteni a BuSho fesztiválra beérkezett nevezések száma, hisz olyan még nem volt korábban, hogy január 31-én átlépjük a 200 nevezést, azonban most… Természetesen nagy örömmel várjuk a kihívást, idén kicsit módosul majd az előzsűri összetétele, akiknek újra össze kell szedniük magukat, ha időben szeretnénk kihirdetni a versenyfilmeket.

Nevezési határidő: 2012. április 30.
Az előzsűri várható döntése: 2012. június 15.

Online nevezés és szabályzat itt!

KRÍZISTÉSZTA!?

Valószínűleg a krízistészta úgy lesz a finom, ha jó sok krízis van benne, ezt pedig úgy fest, hogy sikerül biztosítanunk az idei életreklám filmversenyhez. Ugyanis a mai napig nem kaptunk választ a benyújtott kérelmünkre és mivel a workshop megrendezése például Nagyváradon az iskolai szünethez van kötve, ezért legnagyobb sajnálatunkra ezennel az idei életreklám workshopokat le kell fújjuk. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nem várjuk az alkotásokat továbbra is a témában, hisz legrosszabb esetben azonnal továbbítjuk a beérkezett alkotásokat a nemzetközi döntőre, bár nagyon bízunk benne, hogy azért a budapesti elődöntőt meg tudjuk rendezni.

Részletek és nevezési lap itt!

SZOLNOKI NEMZETKÖZI KÉPZŐMŰVÉSZETI FILMFESZTIVÁL

A szervezők szeretettel várják a filmes alkotókat a nagy hagyományokkal rendelkező Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválra (Szolnok, 2012. október 11-14.). A fesztiválra olyan 2010. január 1 után készült művek nevezését várjuk, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek.
Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig várjuk azokat a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

Kérjük, hogy általános ügyekben az info@tiszamozi.hu email címünket használják.
A fesztivállal kapcsolatos ügyekben a festival@tiszamozi.hu email címre írjanak.
Internet-cím: http://festival.tiszamozi.hu

YOURFILMFESTIVAL

A YouTube kezdeményezésében egy online filmfesztivál van készülőben ahol a 10 döntős eljut a Velencei Filmfesztiválra is. A Google tulajdonában álló videomegosztó oldalon, a Your Film Festival-ra maximum 15 perces rövidfilmekkel lehet nevezni Február 2. és Március 31. között. Az ötven elődöntős a Scott Free Productions (Ridley and Tony Scott’s production) által lesz kiválasztva. Ezt az ötven filmet fogja tartalmazni egy külön YT csatorna: www.YouTube.com/yourfilmfestival – itt lehet a filmeket megtekinteni és szavazni rájuk. A 10 döntőst elrepítik a 69. Velencei Filmfesztiválra, ahol a filmjeiket is levetítik Augusztusban. A Ridley Scott vezette zsűri hirdet majd győztest, akinek nyereménye 500,000.- USD és egy filmkészítési lehetőség a Scott Free-vel

CINEFESTVÁRJUK A FILMEKET!

2012. május 31-ig várjuk a nevezéseket a 9. Jameson CineFestre, Magyarország vezető filmfesztiváljára. A versenybe került filmek listáját augusztus közepén hozzuk nyilvánosságra. A nevezési szabályzatot innen vagy innen, a nevezési lapot pedig itt töltheted le.