Info

FILMTETT-ALKOTÓTÁBOR

Idén nyáron, 11. alkalommal rendezi meg a Filmtett Egyesület nyári filmalkotó táborát, július 31. és augusztus 10. között, Sepsibesenyőn. Bárki jelentkezhet, aki a tábor kezdetéig betöltötte 18. évét, és szívesen megismerkedne a filmkészítés vagy a filmről való írás gyakorlatával, illetve kiegészítené e téren szerzett ismereteit.

A tábor a hagyományoknak megfelelően csoportszerkezettel rendelkezik: a rendezőcsoport tagjainak rövidfilmjeit az operatőrökkel, a segédoperatőrökkel, a hangmérnökökkel, színészekkel, gyártásvezető-producerekkel, vágókkal együtt fejezik be a táborlakók az utolsó esti nagy bemutatóig. Eközben az animációs csoport is készíti többnyire számítógépes munkáit, szintén táborlakó színészek és hangmérnökök segítségével. A filmkritikusok mindenhova bekukkanthatnak, délelőttönként pedig filmtörténeti előadásokat hallgatnak, délutánonként a lapszerkesztéssel és a filmről való írás sajátosságaival ismerkedhetnek.

Csoportvezetőként visszatér a táborba Hajdu Szabolcs filmrendező és Varga Zoltán filmesztéta, akik 2004-ben, illetve 2006-ban tanították a tábor szárnypróbálgatóit. Török-Illyés Orsolya színművész idén először fog csoportot vezetni. A többi, „veterán” filmes szakmai tudása és évek óta tartó csoportvezetői lendülete biztos és stabil pont a tábor életében. A csoportvezetők idén:
rendezők: Hajdu Szabolcs,
animáció: Patrovits Tamás, Bertóti Attila,
operatőrök és segédoperatőrök: Bálint Arthur, Bántó Csaba,
vágók: Czakó Judit,
hangmérnökök: Várhegyi Rudolf, Zányi Tamás,
producer-gyártásvezető-felvételvezető csoport: Durst György, Boros Melinda,
színészek: Török-Illyés Orsolya,
kritikusok: Margitházi Beja, Varga Zoltán.

A táborba a kiszemelt csoport elvárásainak megfelelő pályázati anyaggal lehet jelentkezni. Részletes pályázati felhívás és letölthető űrlap itt.
A jelentkezés határideje 2012. április 30. Részvételidíj-kedvezményt április 15-ig benyújtott pályázatban lehet igényelni.