Pályázatok

BFA FORGATÓKÖNYVÍRÓ PÁLYÁZAT

 A Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázatot hirdet nyári szemeszterére tehetséges fiatal filmesek számára.A pályázat során a Budapest Film Academy, „Etűdök egy fesztiválról – 20 éves a Sziget” nyári egyetemi program keretein belül olyan, magyar vagy angol nyelvű, rövid (maximum 1-4 perces) forgatókönyveket vár pályázóitól, melyek a fesztivál hangulatához, élményeihez kapcsolódó történeteket dolgoznak fel, kreatív és figyelemfelkeltő módon. Műfaji vagy formai megkötés nincs, a forgatókönyvek lehetnek dramatizált, fikciós jelenetek a Szigeten való nyári találkozásokról, ismerkedésről, a fesztiválon született barátságokról, szerelmekről, de a könyvekből készülhetnek vizuálisan izgalmas kísérleti jellegű munkák és dokumentumfilmek is.
A pályázat fődíja egy 285 000 Ft értékű ösztöndíj a Budapest Film Academy 3 hetes nyári szemeszterére, mely magában foglalja a Sziget hetijegyet is. Több kiemelkedő alkotás is részesülhet díjban, így a második helyezetteknek 50%-os kedvezményt biztosítunk a program árából.
Egy pályázó akár több pályaművel is nevezhet. A pályázat mindenki számára nyitott, kezdő és profi forgatókönyvírók és filmkészítők egyaránt nevezhetnek.
Beküldési határidő: 2012. július 20.  
(A pályázók az elkészült forgatókönyveket a contest@budapestfilmacademy.com e-mail címre küldjék el, „Budapest Film Academy forgatókönyvíró pályázat” tárggyal.)

Bővebb információk itt találhatóak.