Workshop / képzés

Ingyenes filmes szakmunkásképzés

focus1
Írta: film

2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola.

Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

Napjainkban, amikor újra egyre több magyar film készül és egyre több külföldi bérmunka forog hazánkban, gyakori nehézség, hogy a már végzett filmes szakmunkások, például segédoperatőr-asszisztensek számára nem biztosított a továbbképzés s így a szakmai előrelépés. Ezen a felemás helyzeten kíván változtatni a HSC Stábiskola a 2013. október 7-én induló képzésével, melynek keretében a már OKJ papírral rendelkezők elmélyíthetik tudásukat, s ezáltal újabb munkakörök betöltésére is alkalmassá válhatnak a filmgyártásban. A most induló élességállító képzés segíthet nekik  abban, hogy a jövőben a filmgyártás egyik legfontosabb pozicióját is be tudják tölteni.

Az egyhetes tanfolyamra előképzettséggel nem rendelkező kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik jövőjüket a filmgyártás területén képzelik el. Ők a képzés keretében bepillantás nyerhetnek a filmes szakma rejtelmeibe, s áttekintést kapnak az egész filmes apparátus munkájából. Az ingyenes kurzuson a résztvevők minden, éles forgatáson elképzelhető szituációban kipróbálhatják majd magukat, s elsősorban digitális eszközökkel, extrém világítási és kameramozgásokat kreálva szerezhetnek majd szakmai magabiztosságot. Az alapoktatás a Mafilm műtermében zajlik majd, de a  jelentkezőknek külső helyszínen is lehetőségük lesz kipróbálni magukat.

A tanfolyamra a jelentkezést www.stabiskola.hu honlapon várják.