Pályázatok

UTAZÁS VIDEÓ

Utazas_logo_datum_netre_hosszu_HU_kicsi
Írta: film

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A szezonnyitónak számító UTAZÁS kiállítás rendkívül népszerű: a vásárra évről-évre több tízezer látogató, köztük több ezer szakember érkezik. 2013. szeptember 27-én a Turisztikai Világnap alkalmából másodszor is meghirdeti a HUNGEXPO az UTAZÁS Turisztikai Kommunikációs Díj pályázatot.

A pályázat kiírásának célja, hogy ösztönözze a hazai turisztikai szolgáltatók hatékony kommunikációját, megismertesse a belföldi marketingkommunikációs tevékenység legjavát a nagyközönséggel és a szakmával.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK:

2013 legjobb turisztikai témájú alkotásaival nevezhetnek turisztikai szolgáltatók, ügynökségek és diákok. Film és vírusvideo kategóriákban bármely olyan film nevezhet, amely 2013. január 1. és 2013. december 31. között került nyilvánosságra Magyarországon, és hazai turisztikai szolgáltatót, terméket vagy belföldi desztinációt népszerűsít. Kiállítási kampány kategóriában , bármely olyan kiállításon történő megjelenés bemutatásával lehet nevezni, mely 2013. január 1. és december 31. között valósult meg hazai vagy nemzetközi turisztikai kiállításon.

A versenybe kizárólag eredeti ötletre épülő, nem adaptált kampányok nevezhetőek. A nem eredeti ötletre épülő munkákat a zsűri automatikusan kizárja a versenyből.

KATEGÓRIÁK:

I. Film/Videó:

Tetszőleges hazai turisztikai termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítését szolgáló reklámfilm, image film (maximum 10 perces).

II. Vírusvideó:

A vírusvideó kategóriában a pályázat kiírója elsősorban az oktatási intézmények kommunikációs, filmes és turisztikai manager szakos diákjainak, hallgatóinak részvételére számít. A pályamű bármely hazai turisztikai termék, szolgáltatás vagy szervezet népszerűsítésére alkalmas, rövid (maximum 3 perces) kreatív videó, mely hatékonyan képes vírusvideóként terjedni az interneten. A filmnek olyan eredeti, szórakoztató és fantáziadús alkotásnak kell lennie, amely megosztásra ösztönzi a nézőt.

Beküldés: Az elkészült filmeket a pályázóknak maguknak kell feltölteniük Youtube-ra, majd a feltöltött videó linkjét elküldeni a Hungexpo Zrt. címére (utazasdij@hungexpo.hu) „Utazás Turisztikai Kommunikációs Díj” tárggyal, valamint kérjük a filmeket DVD-n postai úton is elküldeni. Technikai megkötés a feltöltött videók esetében nincs, csak a Youtube előírásait kell figyelembe venni. A HD minőség előny, de nem elvárás. Vírusvideó kategóriában mobiltelefonnal készült anyagokat is elfogadunk.

Beküldési határidő: 2014. február 1.

ELBÍRÁLÁS:
Mindhárom kategóriában a beérkező pályaműveket a Hungexpo Zrt. által felkért szakmai zsűri véleményezi. A szakmai zsűri jeles hazai reklám, marketing és turisztikai szakemberekből áll. Az elbírálás szempontjai a nevezett anyag eredetisége, kreativitása. Az I. és II. kategóriában nevezett pályaműveket a Hungexpo a kiállítás honlapján (www.utazas.hungexpo.hu) közönségszavazásra közzéteszi, és a legnépszerűbb alkotásokért díjakat ad át.

DÍJAK, HELYEZÉSEK:
A helyezéseket minden kategóriában a kapott pontszámok döntik el, az első helyezett a legtöbb pontot elért nevezés. Pontszámegyenlőség esetén a zsűri elnökének szavazata dönt.
Fődíjak:
– I. és III. kategória 1. helyezettjének díja:
· 20 m2 kiállítási terület a 2015-ös Utazás kiállításon,
· a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont I-es és III-as fogadócsarnokában

1-1 db
óriás ablakmatrica kihelyezése 2014. szeptember 8-ig.
– I. és III. kategória 2. helyezettjének díja:
· 15 m2 kiállítási terület a 2015-ös Utazás kiállításon,
· 2 db 2 oldalas citylight plakáthely a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont passzázsán
2014. szeptember 8-ig.
– I. és III. kategória 3. helyezettjének díja:
· 10 m2 kiállítási terület a 2015-ös Utazás kiállításon.
– II. kategória nyertesének díja:
· 3 hónapos gyakornoki állás a Magyar Turizmus Zrt.-nél, vagy a Hungexpo Zrt.-nél.

A Hungexpo Zrt. és stratégiai partnerei, a Magyar Turizmus Zrt. és a Turizmus Kft. széleskörű nyilvánosságot nyújt a filmek számára a honlapján, közösségi média felületein, az Utazás kiállítás online kampányának részeként, valamint a több mint 40 ezer látogatót vonzó 2014-es Utazás kiállításon az Utazás Mozi-ban. A pályázó vállalja, hogy filmjét a
Magyar Turizmus Zrt. szabadon felhasználhatja, a felhasználásért további külön térítést a készítőnek nem fizet. Az I. kategória nyertese az ablakmatrica és citylight plakát kihelyezésekhez a kreatívot biztosítja.

NEVEZÉSI DÍJ:
A versenyben résztvevők minden beadott pályázat után 10 000 Ft + áfa nevezési díjat fizetnek. Kivételt képez a vírusvideó kategória, ahol a diákok számára a nevezés ingyenes.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Matusinka Andrea
E-mail: utazasdij@hungexpo.hu
Telefon: 06 1 263 6443