Info

CORVIN TABÁN FREE

950-1956_zszl
Írta: film

CORVIN MOZI 

Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Corvin mozi

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján négy remek filmet vetítenek, felelevenítve ’56 őszét, a forradalmat és az utána következő megtorlás nehéz időszakát. Október 23-án délelőtt 10 órától Szász Attila alkotását, A berni követ című tévéfilmet tekinthetik meg a kedves nézők, 11 óra 45 perctől a Szabadság – Különjárat című, igaz történeten alapuló tévéfilmet játsszák. 13 óra 15 perctől Gárdos Péter filmszatíráját, a Szamárköhögést tűzik műsorra, 15 óra 15 perctől pedig egy igazi filmtörténeti klasszikussal, Makk Károly Szerelem című drámájával zárják az ünnepi műsort.

Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző legfeljebb négy jegyet igényelhet.  

Corvin mozi, Radványi terem

Időpont

Film címe

Rendező

10:00

A berni követ

Szász Attila

11:45

Szabadság – Különjárat

Fazakas Péter

13:15

Szamárköhögés

Gárdos Péter

15:15

Szerelem

Makk Károly


TABÁN MOZI

Egész napos, ingyenes filmvetítéssel készül a nemzeti ünnepre a Tabán mozi is

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc emléknapján, október 23-án este hét óráig négy kultuszfilmet vetítenek. Október 23-án délelőtt 10 órától Goda Krisztina nagyszabású és látványos drámáját, a Szabadság, szerelem című filmet tekinthetik meg az érdeklődők. 12:30-tól Szilágyi Andor filmjét, az 1956 utáni megtorlás legfiatalabb mártírjának emléket állító Mansfeld-et tűzik műsorra. 15 órától Gothár Péter klasszikusára, a Megáll az időre ülhetnek be a kedves nézők, 17 órától pedig a Mészáros Márta rendezte Napló apámnak, anyámnak című drámát vetítik.

Belépés a vetítésekre a pénztárban igényelt ingyenes jeggyel lehetséges korlátozott számban! Egy néző legfeljebb négy jegyet igényelhet.   

Tabán mozi, Kubrick terem

Időpont

Film címe

Rendező

10:00

Szabadság, szerelem

Goda Krisztina

12:30

Mansfeld

Szilágyi Andor

15:00

Megáll az idő

Gothár Péter

17:00

Napló apámnak, anyámnak

Mészáros Márta