Filmszakos hírek Pályázatok

ERASMUS PÁLYÁZAT 2017

Cours-dété-Sorbonne-erasmus
Írta: film

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
(fénymásolni leadva egy példány a titkárságon)
ERASMUS ÖSZTÖNDÍJRA
RÉSZKÉPZÉSRE (ELMÉLETRE) ÉS SZAKMAI GYAKORLATRA

A hivatalos felhívás és az ehhez kapcsolódó információk a https://www.elte.hu/erasmus/palyazat központi honlapon érhetők el – mindenképp olvassák el, tanulmányozzák a felhívást a megadott honlapcímen, ez az, amit az ELTE Nemzetközi Osztálya állított össze.

KI pályázhat tanulmányútra?
  • a régi Film szakosok és a Film MA-sok (ők egy lezárt félévvel)
  • a Szabadbölcsészek közül a CSAK Film szakirányosok, de csak a másodévesek, hiszen két lezárt félév szükséges a jelentkezéshez, a harmadévesek esetében nyilatkozattal kell igazolni, hogy a 2017/2018-as tanév adott félévében is a szak iratkozott hallgatói lesznek
  • Németországba min. német középfokú, Franciaországba és Belgiumba min. francia középfokú, Olaszországba olaszul kuzust végezni tudó nyelvtudással és nyelvvizsgával, Csehországba, Finnországba az Egyesült Királyságba, Temesvárra és Hollandiába min. angol középfokú nyelvvizsgával  lehet jelentkezni; Sheffield UKBA English Language Qualifications-t kér, információ a sheffieldi honlapon!

Kérjük, annak ellenére hogy a Neptun felajánl számos lehetőséget, CSAK az alábbi helyekre pályázzanak, hiszen ezek a szak élő szerződései! Ha egy szerződés nem szerepel a Neptun listáján, jelezzék a megadott email címen, és megpróbáljuk módosíttatni. A kötelező szerződés újrakötés számos problémát okozott az idei pályázat meghirdetésében is, megértésüket kérjük az esetleges nehézségekért!

HOVA?

SZAKMAI GYAKORLATRA külföldi intézmény fogadónyilatkozatával rendelkező tanuló jelentkezhet, ehhez semmilyen lista nem áll rendelkezésre, minden hallgató magának kell, hogy megtalálja a fogadó helyet. Ha megvan a fogadónyilatkozat, Gelencsér Gábor tanár úrral kell egyeztetni, hogy a szak be tudja-e számítani a kint eltöltött időt szakmai gyakorlatnak.

Felhívjuk a pályázó hallgatók figyelmét, hogy sem az Erasmus szakmai gyakorlat ösztöndíj, sem a hallgatói mobilitásra elnyert összeg nem fedezi a kint tartózkodás során felmerülő összes költséget, azt más forrásokból kiegészíteni szükséges. Információ a tavalyi ösztöndíj összegéről a www.elte.hu/erasmus oldalon a felhívásban!

A pályázat benyújtásának határideje és módja: 

Az elektronikus rendszer március 4-én 24 órakor lezár. Az Erasmus pályázat kinyomtatott és aláírt példányának leadási határideje március 6-a 10.30-12.00 óra. A pályázatot Farkas Noéminél (44-es szoba) kell leadni.

A tanszékre szükséges dokumentumok:
  •  a Neptunból kinyomtatott jelentkezési lap, aláírva
  • önéletrajz magyar és angol (francia, német, olasz) nyelven
  • motivációs levél magyar és angol (francia, német, olasz) nyelven
  • előző két félév vizsgaeredményei (MA-soknak egy félév) a Neptunból nyomtatva
  • a nyelvvizsga bizonyítvány(ok) másolata

A hiányos, feltételeknek nem megfelelő, olvashatatlan vagy határidő után érkező pályázatokat nem fogadjuk el.

Speciális szabályok az Erasmus programban korábban már részt vett hallgatókra: tanulmányútra az pályázhat, aki tanulmányi célú mobilitásban még nem vett részt; szakmai gyakorlatra az pályázhat, aki szakmai gyakorlat célú mobilitásban még nem vett részt. Szakmai gyakorlatra pályázhat, aki tanulmányi célú mobilitásban már részt vett, és tanulmányútra pályázhat, aki szakmai gyakorlatban korábban részt vett.

A pályázatok előkészítésével kapcsolatos szakmai kérdésekben Farkas Noéminek (MMI Intézeti Erasmus koordinátor) írjanak emailt a farkas.noemi@btk.elte.hu címre.