Filmajánló Filmklubok és fesztiválok

TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK

DSC_0454
Írta: film

TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK BUDAPESTEN

Már közel 40.000-en látták Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét

Változatlanul nagy érdeklődés övezi a TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című alkotást, mely az idei Berlinalén négy díjat is besöpört, köztük a fesztivál legnagyobb elismerését, az Arany Medvét. Már közel 40.000-en látták a filmet, a jövő héten pedig a fővárosi közönségnek több alkalma is lesz találkozni Enyedi Ildikó rendezővel.

Március 27-én hétfőn 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben vetítik a filmet, utána Báron György beszélget Enyedi Ildikóval. Március 28-án, kedden 19 órakor az Erzsébet téri Akvárium Klubban a Zeitgeist sorozat 9. estjét Az álom témának szentelik. Az est folyamán Enyedi Ildikó, Dr. Angster Mária pszichoterapeuta, a Hellinger-féle családállítás hazai szakértője és Dr. Bódizs Róbert pszichológus, álomkutató beszélgetnek egymással. A rendezvényre az alábbi linken lehet regisztrálni: https://goo.gl/UEZ5nv

Március 29-én a New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna beszélget Enyedi Ildikóval, március 31-én a 18 órai vetítés után az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz közönségtalálkozó Enyedi Ildikóval, április 1-jén, szombaton a Művész moziban 18 órakor pedig angol felirattal pereg a Testről és Lélekről, utána pedig angol nyelven lesz beszélgetés a film rendezőjével.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom, Arany Kamera díj a legjobb elsőfilmnek), Velencében (Bűvös vadász, Tamás és Juli), Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon.

A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra és Morcsányi Géza. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

Testről és lélekről a Facebookon:
www.facebook.com/TestrolEsLelekrol

Csütörtöktől az alábbi mozik műsorán lesz a film:

Budapest:
Cinema City Allee
Cinema City Aréna
Cinema City Campona
Cinema City Duna Plaza
Cinema City Westend
Művész mozi (angol felirattal)
Puskin mozi
Tabán mozi
Toldi mozi
Uránia Nemzeti Filmszínház

Országos
Debrecen Apolló mozi
Eger Cinema Agria
Győr Cinema City Győr
Kisújszállás Vigadó mozi
Makó Makói mozi
Martfű Martűi mozi
Miskolc Művészetek Háza
Nyergesújfalu 10’s mozi
Szeged Belvárosi mozi
Szentendre P’art mozi