Filmklubok és fesztiválok

ELINDULT AZ ÖTÖDIK ÚTON ONLINE FILMFESZTIVÁL!

five_minutes_mwuton2018
Írta: film

Ötödször is a neten melegíthetünk a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlétre, indul az Úton Online Filmfesztivál, március 1. és április 26. között online filmezhetünk és egészen március 31-ig szavazhatunk a legjobb filmekre.

Csaknem két hónap van még hátra a 28. Mediawave indulásáig, addig is az Úton Online Filmfesztivál alkotásait nézhetjük az együttlét Úton oldalán. Szavazni a a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb operatőr kategóriában lehet március 31-ig, a szerencsés szavazók hetijegyet nyerhetnek az április 27. és május 1. közötti Tartóshullám Mediawave Együttlétre.

Amikor 2014-ben felmerült bennünk az ÚTON / ON THE ROAD ötlete, sokféle megközelítésre gondoltunk. Erősen foglalkoztatott bennünket a különböző külső vagy életmódbeli kényszerek miatt úton lévő népek (cigányok és más nomád, természeti csoportok), egyének és speciális közösségeik (csavargók, hippik), ilyen-olyan okok miatt helyüket kereső menekültek sorsa, lehetőségei. De ugyanúgy felrémlettek előttünk különböző szellemi utak, amelyeket művészek, tudósok vagy akár átlagemberek tesznek/tehetnek meg.

Fontos megjegyezni, hogy az Úton Online Filmverseny nem azonos a Mediawave Nemzetközi Filmfesztivál klasszikus nemzetközi és magyar filmversenyével. Van néhány film, mely mindkét versenyben bemutatásra kerül, de az Úton különálló filmszemle, igaz, hasonló szellemiséggel, mint a 28 éves Tartóshullám Mediawave Együttlét.

A filmek április 26-ig, egészen a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét kezdetéig láthatók.

Mediawave hírek, információk:

http://www.mediawavefestival.hu/

Mediawave facebook:

https://www.facebook.com/mediawavefestival/