Filmklubok és fesztiválok

Megvannak az 5. Úton Online Filmfesztivál díjazottjai!

furcsa_no_mwuton2018
Írta: film

Március 31-én véget ért a Mediawave internetes filmversenyének közönségszavazása, a Babuka a fűben és a Furcsa nő lett a nézők által legjobbnak ítélt két alkotás.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Mediawave Együttlétet megelőző internetes filmversenyt, az ÚTON Online Filmfesztivált. A közönség összesen huszonkilenc filmet tekinthetett meg, és március 1. és 31. között szavazhatott a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb operatőr kategóriában.

A 2018-as ÚTON közönségdíjait a legjobb film és a legjobb rendező kategóriában Búzási Gyopár-Orsolya nyerte Babuka a fűben című animációs filmjével, a legjobb operatőr közönségdíját pedig Alekszej Gopsa orosz operatőr kapta Danila Dunaev: Furcsa nő című filmjének fényképezéséért. Ezeket az alkotásokat biztosan levetítik az április 27-én kezdődő 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten.

Az online filmfesztivál filmjeit – immár a közönségszavazás lehetősége nélkül – a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét kezdetéig, április 26-ig lehet megtekinteni, az alábbi linken:

http://www.mediawavefestival.hu/uton/

A Mediawave idén április 27. és május 1. között várja az alternatív filmművészet, a világ-, jazz-, és népzenék szerelmeseit. A helyszín a Monostori Erőd, amely igazi otthona lett az fesztivál/együttlétnek az elmúlt hét év során.

További infó a programokról:

http://www.mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=27149&nyelv=hun