Filmklubok és fesztiválok

Az Erőd falán is táncolunk – kulturális és zenei programok a 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten

ferenczi_rackajam_flock_mediawave2018
Írta: film

Ferenczi György és a Rackajam, Dzsinnkaladzsi, erdélyi és moldvai muzsikusok, andalúz flamenco – ezek és még sok más zene is lesz a 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten. Íme a felhozatal!

Ahogy azt az évek során megszokhattuk, az idei Mediawave-en is egy-egy téma köré épül fel minden nap zenei programja. A nyitónapon, április 27-én 1968-ra emlékeznek a szervezők, fellép többek közt a belga Vorcanq Duó, a Voodoo Papa és a Marton.Stummer.Quartett.

Április 28-a az Öröm napja, ekkor az Aude Vuillemin-Mique Montanaro duó, Elliott Sharp, a győri Wakachuka, valamint a Taraf de Akácfa ad koncertet. Ezen a napon mutatják be a Műhely Folyóirat Öröm számát, hiszen ez adta az idei Együttlét egyik fő témáját. Az eseményen olyan neves zenészek közreműködnek, mint Grencsó István, Kovács Ferenc, valamint a győri ToSoDa projekt tagjai.

Április 29-én folytatódik Ferenczi György és a Rackajam, valamint a faltáncos Flock Project performansza, amelyet először tavaly mutattak be a Mediawave-en. A rendezvény legnagyobb, egyedi produkciója keretében a Rackajam koncertje alatt a hallgatók egy faltánc előadást tekinthetnek meg, színpad a Monostori Erőd fala! A nap további részében főleg a jazz-blues-improvizációs művészek kerülnek előtérbe, fellép a Nosnach, a Geröly-Kovács duó, az Aznap Projekt, a Szelevényi-Ajtai-Hamid Drake formáció, valamint egy francia tangóharmonikás, Florian Demonsant is.

Végül pedig ebben az évben sem maradhat el a már hagyománnyá vált Mediawave esküvő: április 30-án egy andalúz-magyar és egy lengyel-magyar páros házasodik össze a Monostori Erőd falai közt. A szertartásokat olyan zenészek kísérik, mint a Dzsinnkaladzsi, a Dűvő zenekar, a Romungro Gipsy Band, a Fláre Beás Band, de jönnek muzsikosok Erdélyből és Moldvából, illetve flamenco táncosok és zenészek Andalúziából. A lakodalmi mulatságot csángó diszkó és a fellépők közös zenélése zárja.

Az utolsó napon, május 1-én zárulnak a Mediawave zenei workshopjai, az Együttlét ideje alatt összeszokott zenészek pedig egy napsütéses délutáni koncertsorozattal mutatják be az elmúlt napokban összecsiszolt tudásukat az Erőd Duna-parti pázsitján. A Tartóshullámnak keresztelt fesztivált egy underground legenda, Szabó András Gépfolklór projektje zárja. 

További infó a programokról a Mediawave honlapján:http://www.mediawavefestival.hu/index.php?modul=menupontok&kod=27149&nyelv=hun

Mediawave facebook:

https://www.facebook.com/mediawavefestival/