Pályázatok

Gyere gyakornoknak a Filmtekercshez!

B005MMY5RK_citizenkane_UXWB1._RI_SX940_
Írta: film
A Filmtekercsnél lehetőséget adunk neked elvégezni egy különleges újságírói gyakornoki programot!
A Filmtekercs, az ország legnagyobb önálló moziportálja ismét meghirdeti gyakornoki programját! A program kiváló bevezetést ad a kulturális sajtó gyakorlatába és akár online is elvégezhető.
Velünk kipróbálhatod magad a mozis és tévés kritikaírásban, a tudósításban és hírszerkesztésben; belemerülhetsz a fesztiválok és a mozik világába; interjúzhatsz, megírhatod saját ötleteidet – mindezt tapasztalt és türelmes mentorok segítségével, körülbelül három hónap során.
Odafigyelés és profi irányítás, ezzel együtt pedig kreatív szabadság vár nálunk! A legjobbak pedig a program végeztével bekerülhetnek a szerkesztőségbe.
— „Többéves újságírói tapasztalattal is rengeteg újat mutatott a program. Az egyik legjobb döntésem volt, hogy csatlakoztam.” (Tóth Nándor Tamás újságíró, gazdasági vezető)
— „A gyakornoki program mentorai egyszerre profi újságírók, művelt filmesztéták, szigorú tanárok és segítőkész barátok.” (Dunai Marcell újságíró)
— „A program legnagyobb előnye, hogy folyamatosan kaptam visszajelzést a mentoraimtól – a publikálási lehetőség és az ingyenes sajtóvetítés hab a tortán.” (Piller Mónika volt rovatvezetőnk)
— „Meglepett, hogy a Filmtekercs csapata milyen kemény szakmaisággal dolgozik és mégis milyen könnyen tudnak laza és baráti hangulatban együttműködni.” (Magyar Vivien volt újságírónk)
A program az alapszintű íráskészségek, a ténycikk-alkotási képességek felmérésével kezdődik. Ezután választhatsz a kedvedre való rovatok és sajtóműfajok közül: kívánságod szerint segítjük akár kreatívabb véleménycikk-alkotási készségeidet, akár elemző és tudósító írásaidat. A gyakornoki programon személyes mentor kísér végig. Segítünk saját ötleteid megvalósulásában és lehetőséged nyílhat részt venni fesztiválon vagy más médiaeseményen is. Ha pedig kölcsönösen megtetszünk egymásnak, megnyílhat az út a rendszeres publikáláshoz.
Így jelentkezhetsz:
Töltsd ki az alábbi linken található űrlapot, és csatolj mellé egy önéletrajzot és két-három saját kritikát vagy egyéb szakmai írást (akár publikáltál már, akár nem):
Ha addig is kérdésed lenne, a szerkesztoseg [kukac] filmtekercs.hu címre írhatsz.