Egyéb

New Era New Adventure

image-1
Írta: film

Sok szeretettel meghívunk a Palantír Film Alapítvány által szervezett New Era New Adventure elnevezésű projektjét lezáró Pitch Fórumra. 

  1. május 24-énrendezzük meg  Pitch Fórumot a Cseh Centrumban, amelynek célja, hogy különleges, nagy hatással bíró történeteket mutasson be filmes- és médiaszakemberek számára, akik ezeket a filmművészet eszközeivel tovább mesélhetik, népszerűsíthetik. Magyarországon ez egy új, innovatív kezdeményezés, ahol civil szervezetek prezentálhatják tevékenységüket azzal a céllal, hogy munkásságuk filmszakmai alkotókat inspiráljon.

Általános tapasztalat, hogy a civil szervezetek tevékenysége, elért eredményei kevés nyilvánosságot kapnak a médiában, miközben munkájuk során olyan alulról jövő kezdeményezések, új – a felmerülő igényekre építő ötletek, az esélyegyenlőséget segítő és a társadalom perifériára szorult tagjainak, bevándorlóknak, a környezetről tudatosan gondolkodóknak, fiataloknak szóló módszerek születnek, amelyek a társadalom működésében mutatkozó hibákat hivatottak kijavítani. Tevékenységük vizuális lenyomatai mások számára is példa értékűek lehetnek.

A dokumentumfilmesek sokszor keresnek megfilmesíthető témákat. Itt az ideje megismerni egymást, láthatóvá tenni ezeket a történeteket. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy számos, civil munka során felgyűlt történet hever az utcán, és a New Era Pitch fórum egyfajta ötletbörzeként szolgálhat a filmesek részére.

A Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány a Visegrádi országok részvételével a New Era New Adventure elnevezésű projekt keretében 2018 őszén workshopot szervezett civil szervezetek munkatársai számára Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban. A workshop célja, hogy a résztvevők filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújt a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak. A projekt további célja, hogy a legerősebb történetek megfilmesítésre kerüljenek.

A projekt lezárása a Pitch Fórum, ahol az a nyolc civil szervezet – két-két magyar, szlovák, cseh és lengyel csapat – mutatkozik be, amelyek munkásságát a legkiemelkedőbbnek találták a szervezők a képzés során. Tevékenységüket – amelyek népszerűsítéséhez támogatókat keresnek – a képzéseken elsajátított technikákkal mutatják be egyperces videókkal és prezentációkkal.

A New Era New Adventure célja, hogy összehozza a dokumentumfilmkészítőket, a médiaügynökségeket, a szponzorokat és a sajtó képviselőit a civil szervezetekkel, akik megosztják egymás között a tudást egy új közönség elérése érdekében. A civil kezdeményezések történeteinek közösen alakított kampányai nem csak a társadalomnak tesznek jót, hanem az együttműködő partnerek számára is hasznosak.

Projektünket a Good Pitch inspirálta. A Good Pitch egy olyan program, melyet a Doc Society jegyez világszerte.

Érdekelnek ezek a történetek? Kíváncsi vagy arra, hogy kik dolgoznak a V4 országokban jó ügyekért? Hiszünk benne, hogy a téma megtalálhatja a mesélőjét.

Jelentkezz!

Dátum: 2019. május 24. péntek 10-15 óra

Helyszín: Cseh Centrum – 1063 Budapest, Szegfű u. 4.

Moderátor: Bombera Krisztina. A rendezvény angol nyelvű és sajtónyilvános.

További információ, jelentkezés, regisztráció: Banai Katalin – Palantír Film Alapítvány; banai.katalin@palantirfilm.hu

Várunk sok szeretettel!

Komlósi Orsolya

Palantír Film Alapítvány

https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure/

https://www.facebook.com/events/241632340125533/

www.palantirfilm.hu

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide