Filmajánló Filmklubok és fesztiválok

Életműdíj a Kossuth-díjas Almási Tamásnak

272091699_442115724032455_2778967313580693479_n
Írta: film

Szeretnénk felhívni a kedves diákok figyelmét, hogy a Budapest International Documentary Festival idei életműdíjasa Almási Tamás Kossuth-díjas filmrendező, ez alkalomból vetítik a Puskás, Hungary, Kölyköd voltam, Tehetetlenül, Ítéletlenül és Sejtjeink című alkotásait.

Almási Tamás készít játék- és dokumentumfilmeket egyaránt, amelyeket rangos fesztiválok válogatnak programjaikba (FIPA Biarritz, Karlovy Vary, Cairo International Film Festival, Visions du Réel Nyon, Prix Europa Berlin, Cinéma du Réel Paris, Golden Gate International Film Festival San Francisco, Dok-Leipzig). Hat alkalommal nyerte meg a Magyar Filmszemle fődíját, ötször a Magyar Filmkritikusok Díját. Számos nemzetközi díj birtokosa. 2015-ben készült “Tititá” című filmje elnyerte a Szarajevói Filmfesztivál zsűrijének különdíját, a “Puskás Hungary” pedig fődíjat nyert Valladolidban a nemzetközi filmfesztiválon. Filmjeit közel 50 országban vetítették különböző televíziós csatornákon és mozikban.

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idén egyedülálló alkalmat biztosít arra, hogy Almási alkotásai nagyvásznon legyenek megtekinhetőek az érdeklődök számára. A január 14-én tartandó Puskás, Hungary vetítés után maga Almási Tamás beszélget Hrutka János, egykori válogatott labdargugóval és Rényi Pál Dániel újságíróval arról, hogy mit jelent a magyarok számára a futball.

A vetítések időpontja és helyszíne megtekínthető a BIDF weboldalán (www.bidf.hu), valamint a vetítésekre létrehozott Facebook-eseményeken keresztül:


Sejtjeinkben visszük tovább az Almási-iskola filmjeit. Bátran. Almási Tamás filmjei + beszélgetések
https://fb.me/e/1A2Z7ws9j

Életünk a magyar foci – beszélgetés a Puskás Hungary című filmünk után
https://fb.me/e/346jyzQAi

20 évvel a film bemutatója után újra együtt! Almási Tamás: Sejtjeink a 8. BIDF-en
https://fb.me/e/371sRD2xb

 

A filmek listája és vetítési időpontok: 

https://www.facebook.com/events/1758681177669278/