Workshop / képzés

Művészeti gondolkodás, társadalmi elkötelezettség kurzus a CEU-n (jelentkezés: július 13-ig)

kpceuweb1
Írta: eltefilm

Kontextus Program: művészeti gondolkodás, társadalmi elkötelezettség. A CEU Demokrácia Intézet és a Független Képzőművészeti Tanszék új projektje.

Ingyenes interdiszciplináris kurzusok bármilyen tanulmányi területen tanuló egyetemisták számára 2024. szeptember 19-étől a CEU-n. Kéthetente egy intenzív csütörtök délután (17:00-21:00) előadással, workshoppal és rendhagyó aktivitásokkal.

Aktuális társadalmi kérdések, történelmi és kulturális összefüggések. Egymást intenzíven váltó témák és aktivitások, folyamatos művészeti munka. A független képzőművészeti tanszék gyakorlatának megfelelően bármi megtörténhet: tudáscsere a liftben, szobor színház köztéren vagy éppen postagalamb röptetés dezinformáció mentes üzenetekkel.

6 + 1 alkalom szemeszterenként, a hetedik a félév során végzett közös művészeti projekt bemutatása. A kurzusok a magyarországi egyetemek szorgalmi időszakaiban regisztrációval látogathatók a CEU Nádor u. 15. épületében. A Kontextus Program nem ad diplomát, a résztvevők kreditelismerése saját egyetemeik és szakjaik kompetenciája. Javasoljuk a minimum három kurzuson történő részvételt.”

Részletek és jelentkezés (július 13-ig): https://www.ceu.edu/tarsadalmi-felelossegvallalas/kontextus