Pályázatok

LÁTÓHATÁR

mupa-logo
Írta: film

A Művészetek Palotája fotó és videopályázatot hirdet egyetemi, főiskolai hallgatók számára Látóhatár címmel.

A pályázat célja, hogy a résztvevők az alábbi szempontok alapján a fotográfia vagy a film eszközeivel mutassák meg, milyen „Látóhatárt”, perspektívát látnak maguk előtt a kultúra és társadalom vonatkozásában:

– melyek azok az értékek, amelyeknek továbbgondozása, fejlesztése – akár közzététele – pozitív változást hozhat saját jövőjüket, illetve a társadalom jövőjét illetően,
– mit adhat egy kulturális intézmény egy válság idején, milyen szerepe, küldetése lehet, hogyan teheti jobbá az emberek életét,
– miben különbözik a Müpa a többi kulturális intézménnyel összehasonlítva,
– mit jelent számukra a Müpa.

A Müpa épületében 2012. április 10 – május 20. között van fotózásra és videofelvétel készítésére lehetőség. A Művészetek Palotája épületében történő fotózáshoz, illetve videofelvétel készítéshez pályázati azonosító szükséges, melyet minden regisztrált résztvevő a helyszínen az Információs Pultban igényelhet. A Müpa épületében 2012. április 10. – május 20. között készíthetők fotók és videók a közönségforgalmi területeken, az ott zajló eseményeken. A Művészetek Palotája épületében készített videofelvételek kizárólag a pályázathoz használhatók, bármilyen, ettől eltérő célú publikációhoz a Művészetek Palotája nem járul hozzá.

A pályázat beküldési határideje:2012. május 21.

Ünnepélyes díjátadás és a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója: 2012. június 7.

A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció után.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal/videóval pályázhat. Egy pályázó kizárólag egy, maximum 2 perces videót, vagy fotó esetében 10 pályaművet adhat be, ami lehet egyedi kép és maximum tíz képből álló sorozat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után.

A pályaműveket zsűri értékeli. A zsűri elnöke: Korniss Péter – Kossuth- és Pulitzer-díjas fotográfus, fotóriporter. A zsűri tagjai: Lajos Tamás – operatőr, a budapesti Színház és Filmművészeti Egyetem oktatója;  Réz András – filmesztéta, reklámszakember; Kovács Ágnes – értékesítési és marketingigazgató, Művészetek Palotája; Kovács Krisztián – video-főszerkesztő, Művészetek Palotája.

Bővebb információ a pályázat oldalán.