Info

HELLO WOOD

reklam_HWfilm2012
Írta: film

2012. július 21 és 29 között Bánvölgyén rendezik a Hello Wood fesztivált, melynek 2. dokumentumfilmkészítő workshopjára lehetőség van jelentkezni,  rendező, operatőr és vágó szerepre.
Olyan többnyire filmes tapasztalattal rendelkező résztvevőket keresünk, akik szeretnék magukat kipróbálni egy szokatlan és kötött forgatási szituációban, egy intenzív és kihívással teli csapatmunkában. Az operatőr és vágói szerepre kizárólag professzionális tudással rendelkező hallgatók, a rendezői szerepkörre azonban a szociális dokumentumfilmezés, az antropológia iránt érdeklődő, de rendezői tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók is jelentkezhetnek.

A workshop során három személyes hangvételű, az adott falu közösségről vagy annak egy tagjáról szóló, antropológiai szemléletű dokumentumfilmet kell elkészíteni, három fiatal filmes csoportvezető, Nagy Viktor Oszkár, Vlad Naumescu és Nagy Dénes segítségével.

A stáboknak rövid idő alatt kell egy faluközösséget feltérképezniük, ismeretlen személyek életéhez, az ő problémáikhoz érzékenyen közel kerülniük. Ennek a közelkerülésnek az elérése a workshop igazi tétje, mely során az alkotók megtapasztalhatják a spontán filmkészítés örömét.

A leadás határideje 2012. Május 18. Erről bővebb információ itt.

További információ az esemény honlapján található.