Info

FILMTEKERCS VISION CAMP

Idén augusztusban Balatonkenesén közös filmes tábort szervez a magyarhangya, a Filmtekercs.hu és a Közgáz Vizuális Brigád (KVB). Az egyhetes műhely nem titkolt célja, hogy lehetőséget és teret biztosítson az ifjú filmeseknek és filmes újságíróknak a közös gondolkodásra, a közös munkára.

A közösségi filmforgalmazással foglalkozó magyarhangya, az egyetemista korosztállyal kommunikáló portál, a Filmtekercs.hu és a KVB, a filmes alkotás és gondolkodás eredeti csapata augusztus 13-19. között rendezi első táborát. Itt két csoportban folyik majd a munka: a jelentkezőket filmterv-fejlesztői és filmkritikusi szekciókba várják. Az előbbi felkért előadói közé többek között Pálos György filmrendező, Xantus János, Szirmai Márton és Szabó Simon rendező-forgatókönyvírók, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Pohárnok Gergely operatőr és Mickolczi Péter producer tartozik. Aki a kritikaírói szekcióban kíván részt venni, Libor Anitától (Filmhu, Daazo.com), Báron Györgytől (ÉS, MÚOSZ) vagy Csákvári Gézától (Népszabadság) lesheti el a szakmai fogásokat, hogy csak pár nevet említsünk. A foglalkozásokat kiegészítő, színes kulturális programokért a magyarhangya felel.

A tábor folyamatosan gyarapodó információi ezen az oldalon olvashatók, itt lehet jelentkezni is június 30-ig.

A magyarhangya és a Filmtekercs nem először dolgozik együtt. Mint a 2011 őszén megrendezett Filmcsata c. kisfilmpályázat célja is volt, így a táboré is a következő lesz: megszólítani az új generációt, megvitatni a szakmát érintő kérdéseket, valamint a filmalkotók és a filmes újságírók összehozásával teret és alkalmat biztosítani a közös munkára, melynek a Filmtekercs Visual Camp helyt ad.