Info

BFA NYÁRI EGYETEM

Tele vagy rövidfilm ötletekkel, de csak a jegyzetfüzeted hátoldalán válnak valóra? Szeretsz fesztiválokra járni, és ott akarsz lenni a Szigeten zajló kulturális kavalkádban? Ne ábrándozz, vegyél részt a Budapest Film Academy (BFA) háromhetes, nemzetközi nyári egyetemén, ahol Magyarország vezető filmes szakembereitől tanulhatsz a filmkészítés folyamatáról! A BFA által szervezetett táborban a tanuláson kívül részt vehetsz egy filmes csapat munkájában és a 20. Sziget Fesztiválon forgathatsz saját kisfilmet! Az itt felvett etűdökből egész estés mozifilm készül, melyet forgalmazásra bocsátunk.
Az intenzív háromhetes workshop-sorozat fő célja, hogy a diákokat elvezesse az ötlet megszületésétől a rövidfilm befejezéséig és a résztvevők megismerjék a filmkészítés folyamatának egészét. Előkészítés, forgatás, utómunka – három hét, mely alatt nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is megadjuk azt az alapvető tudást, amellyel fiatal filmeseink a filmkészítés minden fő művészi és technikai területén megállják helyüket.
A program első hete – forgatókönyvírás és a forgatás előkészítése  (július  30. (hétfő) – augusztus 4. (szombat))
A második hét – a forgatás a Szigeten (augusztus 6. (hétfő) – augusztus 12. (vasárnap))
A harmadik hét – az utómunka (augusztus 13. (hétfő) – augusztus 18. (szombat))
A gyakorlati és elméleti filmes tábor célja, hogy a fesztiválon készült legjobb etűdökből, kisfilmekből összeálljon egy nagyjátékfilm, melyet nemzetközi filmfesztiválokra, moziforgalmazásra és televíziós vetítésre ajánlunk fel egy világforgalmazással foglalkozó ügynökségen keresztül. A forgalmazásból származó teljes bevételt a legjobb kisfilmek készítőinek ösztöndíjára fordítjuk, amelyet a fiatal filmesek a Budapest Film Academy / Eötvös Loránd Tudományegyetem alap- és mesterképzési programjában használhatnak fel.

 

Bővebb információk itt találhatóak.