Filmklubok és fesztiválok

EGY MOZIBAN A SZERZŐMMEL

acsunyakiralyfiborito_169x200_web
Írta: film

Mi köze Szabó Győzőnek a törökverő vitézekheZ?

Szabó Győző kedvenc magyar filmje nem egy olyan alkotás, amiben maga is játszott, hanem egy filmvígjáték, a Gyula vitéz télen-nyáron, 1970-ből. Aki szeretné a népszerű színésszel megnézni ezt a gunyoros filmet, megteheti, ha eljön szeptember 27-én este 8 órára az Örökmozgó Filmmúzeumba, s ott részt vehet az azt követő beszélgetésen, s egy játékon még a Toxikoma című kötetet is megnyerheti.

A Libri Kiadó és a MaNDA Egy moziban a szerzőmmel című sorozatának következő részében egy ma is aktuális filmet lehet megtekinteni. Aki életet lehel belé, az Szabó Győző – tán nem véletlen, az ő életútjában hasonló vonásokat fedezhetünk fel, mint filmbéli, Gyula vitézt játszó Prohászka Feriében (Koncz Gábor).

Az unalom további elkerülése végett egy játékot szervez a Libri és a MaNDA a közönség számára. Arra a kérdésre várják a helyes választ, az alábbi foglalkozások közül melyiket űzte Szabó Győző:

a) fegyverkovács

b) pincér

c) kamionsofőr

d) tűzoltó

A helyes választ adók közt az Örökmozgóban sorsolják ki a Toxikoma című kötet egy példányát. A könyvet csak a jelenlévő szavazók valamelyike kaphatja meg, szavazni helyben és már a Facebook-on is lehet, ha egyszerűen kommentben beírják a helyes megfejtést a program Facebook-eseményéhez, itt.

A filmről a port.hu oldalán lehet többet olvasni, a kötetről pedig a Libri oldalán.

 

Jegyára: 990.-Ft