Pályázatok

FILMEN TÚL

A Filmtekercs.hu online magazin Filmen túl címmel meghirdetett fotópályázata a szeptemberi tapasztalatok, visszajelzések nyomán októbertől új feltételekkel folytatódik. A vakáció véget ért, elkezdődött a szeptemberi mókuskerék, ezért úgy döntöttünk, nem csak a választható filmek palettáját, hanem a fotópályázat időtartamát is kiszélesítjük, hogy legyen mindenkinek ideje alkotni. Természetesen a korábbi koncepció megmaradt. Filmes, játékos, eredeti műveket várunk. A pályázat október 5-től december 5-ig tart. Az ebben az időszakban Magyarországon bemutatott filmek bármelyikével kapcsolatban készíthettek képet. A versenyt egy decemberben nyíló kiállítás zárja, melynek részleteit a határidő közeledtével a honlapon olvashatjátok.

Akárcsak az előző körben, a választott filmhez, elgondolások szerint kapcsolodhatnak képeitek:

–  film egy pillanatának „lemásolása”, amelyet az látásmódjával fűszerez
– a mondanivaló, filmcím megragadása
– egy film ihlette mém megálmodása és megalkotása
– esetleg egy sajátos vizuális megoldás továbbgondolása.

Nincsenek szoros megkötések, sőt, a szervezők kifejezetten számítanak az eredeti megközelítésekre!

A pályaműveket a www.filmtekercs.hu/verseny oldalon kell feltölteni, ahol az összes fotó megtekinthető. Az októberben kezdődő verseny legjobbjait a zsűri decemberben, a határidő lejárta utáni héten értékeli és díjazza.

Pályázati feltételek:
A pályázaton Magyarország és a környező országok alkotói életkortól és foglalkozástól függetlenül résztvehetnek. A részvétel ingyenes. Egy pályázó legfeljebb 5 képpel pályázhat színes, ill. fekete-fehér képekkel egyaránt. Első körben a beküldendő képek jpg formátumúak, keret nélküliek, maximum 800 kB nagyságúak legyenek. A díjazott fotókat később nagyobb méretben is bekérjük; a bekért képek mérete: hosszabbik oldal fekvő kép esetén minimum 2560 pixel, álló kép esetén 1900 pixel; a fájlméret minimum 3MB legyen.
A képek javítása, retusálása, digitális módosítása megengedett. A képek mellé rövid indoklást (max. 1000 karakter) várunk arról, mely filmhez és hogyan kapcsolódik a fotó a megadott filmhez.

A benyújtott pályázatokat a Filmtekercs.hu szerkesztőségének tagjaiból és fotós szakemberekből álló zsűri bírálja el.

Szerzői jogok

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályamunkákat (szerzővel, címmel ellátva), publikáljuk az internetes oldalunkon, és kiállítsuk a rendezvény ideje alatt. A pályázó a képek beküldésével kijelenti, hogy a fotókat ő készítette, és rendelkezik a közlés jogával. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével
és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót, szerzőt terheli.