Filmklubok és fesztiválok

AI WEIWEI: NEVER SORRY VETÍTÉS

Ai-Weiwei-Never-Sorry
Írta: film

Október 18-án 19 órakor az Átrium Film-Színházban vetítik  Ai Weiwei Never Sorry című dokumentumfilmjét.

A magyarhangya az őszi évadot egy fontos filmmel indítja, ugyanis ezzel a dokumentumfilmmel egy sorozatot indítanak; 3 havonta fontos és különleges filmeket mutatnak be, más és más, célközönségre szabott, egyedi kommunikációs stratégiával. Az Ai Weiwei: Never Sorry a zászlóshajó ebben a sorozatban, mivel nem csupán egy portré a világ legnagyobb hatású kortárs művészéről, hanem provokatív kézikönyv is egyben, művészek számára, miként is kell az internet korában kommunikálni – diktatúrában.

Az Átrium Film-Színház pedig a Never Sorry c. filmmel kezdi el új történtét. A másfél évtizedig bezárásra ítélt Átrium Film-Színház, Kozma Lajos tervezte épület 300 fős terme újra várja a nézőket.

Ai Weiwei: Never Sorry
színes, feliratos, amerikai dokumentumfilm, 91 perc, 2012
A film Ai Weiwei, az ismert kortárs kínai képzőművész mindennapjait követi nyomon. Ai Weiwei építész, szobrász, fényképész, konceptuális alkotó, emberijogi aktivista blogger és óriási twitterező. Nem fél kritizálni a kínai kormányt, szembeszáll a jogsérelmekkel és küzd a műveszet eszközeivel az elnyomás ellen. Betekinthetünk a kulisszák mögé, hogyan születtek alkotásai, és hogy milyen nehézségekkel nézett szembe harcos magatartásáért. Őszinte és fontos film a függetlenségről, az egyén, illetve a közösség érdekeiről és a művészetről.

A premier bemutatóra elővételben a Creative Selector oldalán lehet jegyeket vásárolni. Minden jegy mellé egy kifejezetten erre az eseményre készített designtárgyat lehet választani, amit a az Átriumban a premieren tudtok átvenni. Csak az elővételben váltott és a Creativon keresztül váltott jegyekre érvényes ez az ajánlat. Ezzel most nem csak a film bemutatását, a magyarhangyát, hanem a tárgyakat készítő tehetséges alkotókat is támogatod.

Vetítés után beszélgetés a művészet társadalmunkban betöltött szerepéről. Milyennek látjuk Ai Weiwei szerepét, eszközeit. Milyen határokat tud átlépni az alkotó a közösség nevében. Sok izgalmas kérdés, amelyeknek megválaszolásában meghívott vendégeink segítenek.  (Nagy Mercédesz, művészettörténész, személyesen készített interjút Ai Weiwei-jel;  György Péter, esztéta;  Petrányi Zsolt, művészettörténész)

 Online jegyvásárlás és támogatás itt.

 

 

A filmet a premierhéten egyéb helyszíneken is vetítik:


Október 19. 19:00 FUGA/ Építészet, köztéri kommunikáció. Vendégeink: Szabó Gyöngyvér tájépítész és Kelemen László művészettörténész. Jegyár: 1000

Október 20. 20:00 MüSzi / Képzőművészet, performance, alkotói felelősség. Vendégeink: Bársony Júlia, MüSzi vezetője, képzőművész. SI-LA-GI, képzőművész. Gerber Pál, képzőművész. Szirtes János, performance művész, moderátor: Váradi Júlia. Jegyár 700, de ha Ai Weiwei szemüvegben jössz, akkor ingyenes.

Október 22. 21:00 Toldi Mozi /Vizuális kommunikáció. DJ Flux és Monolit kifejezetten ehhez a filmhez készítettek vizuális és zenei szettet. Jegyár: 1100

Október23. 20:00 Akvárium/ Mozgókép és emberi jogok. Vendégeink: Kozma Zsolt, Videospace projekt elindítója. Zsolt Melinda, TASZ munkatársa. Szabó Simon, filmrendező és Átol Dorottya az Amnesty International képviseléteben. Jegyár: 1000