Pályázatok

SZELEKTÁLJ

bigstock-Set-of-three-grunge-tags-for-r-13427330-620x547
Írta: film

Kisfilm pályázat

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. filmpályázatot hirdet fiatal (30 év alatti) filmkészítők részére

Az OHÜ kiemelt célja a hulladék keletkezésének megelőzése, és az ezzel kapcsolatos környezettudatos nevelés. Ennek érdekében tematikus tudatformáló projekteket indít, melyek közt kiemelt helyen szerepel jelen felhívás témaköre.

A pályázóknak nem kevesebbre kell vállalkozniuk, mint egy olyan sorozat koncepciójának elkészítésére és pilotepizódjának megalkotására, amely:

• a 15-25 éves korosztályt szólítja meg;
• a hulladékok keletkezésével, gyűjtésével, feldolgozásával, környezetre gyakorolt hatásával, vagy hozzá kapcsolódó emberi magatartással foglalkozik, oly módon, hogy a témához kapcsolódó meghökkentő összefüggésekre, érdekességekre, a mindennapok során nem érzékelhető, megérthető tényekre világít rá, városi hulladékos mítoszokat cáfol meg;
• az epizód legfeljebb 10 perc hosszúságú;
• kellő tudományossággal támasztja alá a bemutatott információkat;
• ugyanakkor hangvétele fiatalos, lendületes, „trendi”, a korosztály számára befogadható, fogyasztható, érdekes.

Az első helyezett 150.000.- Ft, a második helyezett 100.000.- Ft, a harmadik helyezett 50.000.- Ft pénzjutalomban részesül, továbbá a legrátermettebb résztvevőknek a zsűri felajánlja a sorozat elkészítésében való közreműködést.

Részletes leírás