Info

DOCUART HÍREK

plakat1
Írta: film

A DokuArt legújabb hírei

 

Filmvetítések

A hópárduc talpra áll  – 2013. november 7. csütörtök, 10:00 – filmvetítés a  József Attila-lakótelepi Közösségi Házban.

Rendező: Kollmann András

(színes, magyar dokumentumfilm, 87 perc, 2011)

Erőss Zsolt, a legeredményesebb magyar hegymászó 2010. január 2-án  lavinabalesetet szenved a Magas-Tátrában, melynek következtében jobb lábát amputálni kell. Zsolt már a kórházi ágyán elhatározza, hogy szeptemberben ismét nekivág a Himalájának, hogy egy újabb 8000 méter fölötti csúcsot meghódítson. A stáb végigkíséri Zsolt felépülését az első kórházi járáskísérletektől kezdve egészen az expedícióig, hogy bemutassa azt az emberfeletti küzdelmet, amivel Zsolt vissza szeretne térni a hegyek világába, és újra teljes életet élni.

Forras: www.belvarosimozi.hu

A programhoz csatlakozni és bővebben olvasni ITT  lehet.

 

Háromkirályok – dokumentum film sorozat – november 11., hétfő, 19:00 órától az Uránia Filmszínház Csortos termében

Rendező: Zsigmond Dezső

A vetítésen a három rész közül kettő, A rákok királya és A háló királya kerül bemutatásra.

 

Dokumentum film szemle az Indafilmen

Az üt legjobb magyar dokumentum filmet keresik az Indafilm őszi szemléjén november 1-től 15-ig. Az utóbbi három évben készült, 47 művet gyűjtötték össze erre a két hétre, melyekre szavazni lehet.

 

Szakkollégiumi éjszaka

Jövő héten az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium szervezésében valósul meg november 14-én, csütörtökön 18:00 órától hajnali 2 óráig a Szakkollégium Éjszakája, melyen egész éjszaka tartó vetítéssel a DocuArt is részt vesz.  Ezt az eseményt évente rendezik meg, az idén immár kilencedik alkalommal változik színes forgataggá, szakmai-kulturális programok helyszínévé az épület alagsora azért, hogy több száz TÁTK-s és a többi karról érkező érdeklődőt befogadva helyet adjon zenészeknek, művészeknek, kiállításoknak, szakmai előadásoknak, beszélgetéseknek, interaktív programoknak és híres civil szervezetek standjainak. A DocuArt a program teljes időtartama alatt egész éjszakás vetítést tart a társadalmi nyitottság témájához kapcsolódóan.

A programról részleteket megtudni és az eseményhez kapcsolódni itt lehet.

Aktuális pályázatok, fesztiválok, képzések

Atlanta FilmfesztiválMovilfestawards Budapest, Munich International Short Film Festival, Oberhausen Szeminárium, When East meets West Festival, EsoDoc képzés, XII. Göttingeni Nemzetközi Etnigráfiai Filmfesztivál, XXIX. Black International Cinema Berlin