Info

SUSANNE BIER

bier-retro2w
Írta: film
Susanne Bier új filmje
Susanne Bier legújabb, Második esély című filmjének premier előtti vetítése, valamint retrospektív filmválogatás lesz 2015. február 3-4. között a Puskin moziban, a Cirko Film és a Dán Nagykövetség szervezésében.
 
2015. február 3.
20:30 Premier előtti vetítés: Második esély
Főszerepben Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas és Thomas Bo Larsen.
Két rendőr, akik egyben a legjobb barátok is, szolgálat közben egy veszekedő, drogos párhoz mennek ki. Simon az intézkedés közben megtalálja a pár gyerekét egy szekrényben, és súlyos döntést hoz. Senki nem tud a gyerek létéről, ezért Simon elrabolja őt és saját gyerekeként kezdi nevelni feleségével. Boldog életet élnek mindaddig, amíg a gyermek szülőapja elkezdi keresni őt. Simonnak szembe kell néznie tettével és tisztáznia kell magában, hogy a jó vagy a rossz oldalán foglal helyet.
 
2015. február 4.
Susanne Bier retrospektív
16.00 Csak a szerelem számít (Pierce Brosnan és Trine Dyrholm)
Ez a dán-svéd-olasz-francia-német, azaz ízzig-vérig európai koprodukcióban készült romantikus vígjátékPierce Brosnan-nel a főszerepben Dániában játszódik, ahol Philip (Brosnan), a középkorú angol özvegyember él. Ida (Trine Dyrholm), akit elhagyott a férje egy fiatalabb nőért épp most esett át egy kemoterápián. Kettejük sorsa Olaszországban forr össze, ahova Philip a fia, Ida a lánya esküvőjére érkezik.
Susanne Bier az Esküvő után és az Egy jobb világ rendezője ismét tökéletes érzékkel találja meg a néző lelkéhez vezető utat. A Csak a szerelem számít a legkeményebb szívet sem hagyja érzéketlenül.
 
18:15 Esküvő után (Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård és Sidse Babett Knudsen)
Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége. Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy, hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen), az ő fiatalkori szerelme. Az esküvő múlt és jövő sorsdöntő találkozásának színhelye és Jacobot életre szóló döntések elé állítja.
20:30 Egy jobb világ (Oscar-díj, legjobb idegen nyelvű film, 2011)
A film két helyszínen játszódik: egy afrikai menekülttáborban és egy dán kisvárosban, ahol két család sorsa kereszteződik, amikor a fiaik barátságot kötnek. A kiskamaszokra jellemző magányosság, morális gyengeség és bánat azonban rossz irányba tereli a barátságot.