Diákok munkáiról

HÖRCHER – RICSI

27808_small
Írta: film

Magyar film is lesz a francia kisfilmfesztiválon

Január 30. és február 7. között idén 37. alkalommal rendezik meg a rövidfilmek rangos nemzetközi fesztiválját a franciaországi Clermont-Ferrand-ban. Az élvonalbeli seregszemle versenyprogramjába nyert meghívást Hörcher Gábor Ricsi című fikciós kisfilmje.

A Filmalap támogatásával, az ELTE Filmszakán készült diplomafilmben Ricsinek, a fiatal srácnak a barátai búcsúbulit rendeznek – miközben az útra, amire indulni készül, édesanyja pakol helyette. A 15 perces film főszereplője Steinbach Richárd, akiről a Drifter című dokumentumfilm is szól, amely novemberben az egyik legrangosabb dokumentumfilm-fesztiválon, az amszterdami IDFA-n a legjobb első film díját nyerte el, szintén Hörcher Gábor rendezésében.

A Ricsi című rövidfilm a dokumentumfilm vágása közben készült az ELTE Filmszakán, gyártója a Laokoon Filmgroup, koproducere a KraatsFilm volt, elkészültét a VisionTeam, a 4CUT és a Studio Lamb segítették. A Clermont-Ferrand-i nemzetközi premierre az alkotók jelenlétében kerül sor a hétvégén.

A filmfesztivál Labo válogatásában indul Bucsi Réka Symphony no. 42 című animációja és Hajdú Richárd Londonban forgatott S című dokumentumfilmje. Tóth Barnabás két fesztiválkedvenc rövidfilmje, a Vonaton (2003) és az Újratervezés (2013) a Clermont-Ferrand-i fesztivál különprogramjában lesz látható, illetve levetítik Kreif Zsuzsanna és Zétenyi Borbála Limbo-Limbo Travel című, magyar-francia koprodukcióban készült animációját is.

Forrás

Trailer