Pályázatok

FILMTETT

filmtett
Írta: film

Filmtett pályázat

A Filmtett Egyesület 14. alkalommal hirdeti meg nyári filmes alkotótáborát. Akárcsak tavaly, idén is két részre osztottuk a pályázati időszakot: most csak a forgatókönyvíró-rendező csoport számára írunk ki pályázatot, amelynek 9 nyertesét szeretnénk egy ingyenes forgatókönyv-fejlesztői gyorstalpalóval segíteni filmje előkészítésében.

 

forgatókönyv-fejlesztő hosszúhétvégét május 7. és 10. között tartjuk Kolozsváron, mentorunk Török Zita és Kovács M. András, mindketten gyakorló forgatókönyvírók és dramaturgok.

 

A filmtervek idei témája a tükör, ehhez a motívumhoz kell a fogalom bármilyen szorosabb vagy átvittebb értelmében kapcsolni a forgatókönyveket. Részletek itt: http://www.filmtett.ro/a-tukor

 

A 9 közül 4 rendező lehetőséget kap arra, hogy filmjét a többi táborlakóval együtt dolgozva és tanulva (és szórakozva) leforgassa a 14. Filmtett Workshop keretében. A végcél az, hogy augusztus 4. és 14. között Nyárádszentlászlón zajló alkotótábor utolsó estéjére a tükör vezérmotívum alapján egy szkeccsfilm álljon össze.

 

A pályázat határideje: 2015. március 8. A pályázati anyagokat a tabor@filmtett.ro címre várjuk.

 

 

A tábor további csoportjainak a meghirdetése márciusra várható. A workshop szerkezete alapvetően változatlan lesz, jelenleg a csoportvezetőkkel egyeztetünk.