Info

OSCAR PARTI

<> on October 19, 2009 in Santa Clarita, California.
Írta: film

Oscar közvetítés

Hollywoodi Oscar-díjas klasszikus, tematikus QuizNight, esélylatolgató szakmai beszélgetés és filmzenei DJ-szett vezeti fel az ország legmenőbb Oscar-buliját 2015-ben. Február 22-én este 7-től várja az Oscar-fanokat az AnKERT-ben a Filmtekercs.hu és a Budapest Secret Cinema közös rendezvénye.

Boyhood vagy Birdman? Esetleg A Grand Budapest? Vagy netán Clint Eastwood megasikere, az Amerikai mesterlövész végül mindenkit beelőz? Vagy pedig az IMDb szavazói szerint jelenleg a világ 38. legjobb filmjeként számon tartott Whiplash győzedelmeskedik? Hetek óta az Oscar-díj tematizálja a filmes szaksajtót, de a Filmtekercs szerkesztőinek is csak ezen jár az eszük. Írtak az Oscar és a pénz viszonyárólnéhai Oscar-kategóriákrólméltatták és ízekre szedték Marion Cotillard Oscar-jelölését, átnézték a legesélyesebbnek tartott Richard Linklater pályafutását, az Amerikai mesterlövész jelölése kapcsán pedig megvizsgálták Hollywood és az amerikai hadsereg viszonyát. A hét további részében megannyi cikket olvasható a Filmtekercs.hu-n a témában, mert most minden az Oscarról szól.

Az idegőrlő várakozás február 22-én éri el a tetőpontját, ennek csillapítása érdekében szervezték a Budapest Secret Cinemá-val közösen egy Oscar-bulit vasárnap az AnKERT-be. A rendezvény támogatói jeggyel látogatható, amelynek minimális ára 387 Ft.

Az Oscar-buli egy filmvetítéssel veszi kezdetét 19:00-tól, amelyről szerda éjfélig szavazhattak az érdeklődők az esemény Facebook-oldalán a következő négy film közül: Ne bántsátok a feketerigót!Becéző szavakForrest GumpAmerikai szépség. A négy különleges hollywoodi alkotást négy különböző évtizedből válogatta össze a Budapest Secret Cinema, mind a négyet a legjobb film Oscar-díjával jutalmazták bemutatásuk évében, illetve további közös vonás, hogy mind a négy átfogó társadalomrajzot vázol fel. A szavazás lezárása után végül az 1962-es Ne bántsátok a feketerigót! nyert.

A program ezt követően 21:45-től egy tematikus kvízzel folytatódik, amelyet a QuizNight csapata speciálisan erre az estére készített. A játékmesterek a szokásos profizmusukkal vezetik le az Oscar legnagyobb rajongóinak is kihívást jelentő műveltségi vetélkedőjüket.

Közvetlenül a ceremónia közvetítése előtt ülnek össze azok a filmművészetben jártas szakemberek, akik utána együtt mérlegelik, kinek van a legnagyobb esélye elnyerni idén a legfontosabb díjakat. Huber Zoltán filmesztéta (Filmvilág), Donáth Péter filmforgalmazó (Magyarhangya) és Nardai Dorina filmkritikus (Filmtekercs.hu) latolgat 23:00-tól, a beszélgetés moderátora pedig Havasmezői Gergely (Filmtekercs.hu) lesz.

Az este üres perceit Dj Panda tölti meg lenyűgöző filmzenei válogatásával. A díjátadó kezdetéig az esemény résztvevőinek lehetőségük van megtippelni az Akadémia leendő díjazottjait. A legjobb tippelő egy FUNZINE ajándékcsomagot kap az este végén, azaz a hajnal kezdetén.

A közvetítés már a sztárok első lépéseitől a vörös szőnyegen elkezdődik, és egészen a legjobb film díjának átadásáig tart, tehát várhatóan éjféltől reggel 6-ig izgulhatunk a kedvenceinkért. Idén is élőben kommentáljuk az eseményt a www.filmtekercs.hu/oscar2015 honlapon.

További információk az esemény Facebook-oldalán:
https://www.facebook.com/events/430091090481608/?notif_t=plan_edited