Filmklubok és fesztiválok

20. IZRAELI FILMHÉT

izraeli_fh_2016
Írta: film

20. Izraeli Filmhét
2016. december 1-7.
Puskin mozi
(Budapest, Kossuth Lajos u. 18, 1053)

Részlet Yossi Amrani nagyköveti köszöntőjéből:

“A filmművészet eszközével igyekszünk közelebb hozni Izraelt a magyar társadalomhoz és a magyar emberekhez. Bízunk abban, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő filmek ablakot nyitnak az izraeli életre, valamint azokra az általános érvényű és egyedi kihívásokra, amelyekkel fiatal nemzetünknek szembe kell néznie a jövő építése közben.”

“Az idén programra tűzött művek között külön örömmel mutatjuk be Meni YaishApánk” (Our Father), valamint Asaph PolonskyEgy hét és egy nap” (One Week and a Day) című filmjeit. Mindkét alkotó a Nouveau Israeli Cinema tagja. Ez a merész izraeli új hullám gyakran boncolgat kényelmetlen igazságokat, a következményeket pedig kendőzetlen stílusban tárja elénk.  Az érett korba lépett izraeli filmipar ezen ifjú örököseire sokszínű nézőközönség kíváncsi a világ minden táján. Ezt gyakran annak köszönhetik, hogy az életet a maga összetettségében ábrázolják, színpompás és változatos, kihívásokkal és optimizmussal teli nézőpontból, miközben átadják az élet- és csodás tájaink iránt érzett szenvedélyüket.

Az idei év válogatásának célja, hogy tisztelegjen az izraeli modern filmművészet két nagyasszonya, a nemrég elhunyt rendező és színésznő, Ronit Elkabetz, valamint díszvendégünk, Evgenia Dodina előtt.”

A teljes program megtalálható a mozi weboldalán.
További információ: http://israelinbudapest.wixsite.com/filmweek2016