Workshop / képzés

FILMTETT ALKOTÓTÁBOR

04
Írta: film

A Filmtett Egyesület meghirdette idei filmes alkotótáborának első felhívását pályakezdő forgatókönyvíró-rendezők, valamint animációs rendezők és animátorok számára.

A nyári workshop helyszíne a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászló, időpontja 2018. július 30 – augusztus 10. A táborba 18-35 éves, Kárpát-medencei magyar fiatalokat várunk, a részvétel pályázathoz kötött.

Az idei tábor témája/vezérmotívuma a testvér. A jelentkezőktől olyan, rövid forgatókönyveket várunk, amelyek közvetlenül vagy valamilyen szimbolikus formában kapcsolódnak ehhez a témához. A pályázatokat március 30-ig kell beküldeni. A legjobb pályázatok benyújtói forgatókönyv-fejlesztői hétvégén vehetnek részt május 3. és 5. között Budaörsön. A képzést vezeti:

– Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap 2016-os Inkubátor Programjának egyik mentora (Free Entry),
– Köbli Norbert forgatókönyvíró (A vizsgaA berni követÖrök tél)
– Szabó Iván forgatókönyvíró, egyetemi adjunktus (VespaAz állampolgár)
– Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója
– Vácz Péter, animációsfilm-rendező.

A Filmtett Workshop többi alkotócsoportjának (operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető, színész, rendezőasszisztens) a pályázati kiírása március végén várható.

Teljes pályázati felhívás, további információk, fényképek és filmek az alkotótábor korábbi kiadásaiból: http://www.filmtettworkshop.ro/hu/2018/felhivas
Még több információ: tabor@filmtett.ro vagy +40-728-262023 (Zágoni Bálint).