Filmklubok és fesztiválok

JÖN A CINEMIRA NEMZETKÖZI GYEREKFILM FESZTIVÁL!

Cinemira
Írta: film

CINEMIRA – az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek!

Időpont: 2018. április 6-8.

Helyszín: Akvárium Klub (1051 Budapest Erzsébet tér 12.)

A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes, storyboard, virtuális valóság workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

A Cinemira – Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivállal a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gyerek- és ifjúsági filmek fontosságára, feléleszteni a hazánkban jelentős múltra visszatekintő gyerekfilmes hagyományokat, gyerekfilm gyártást. A Cinemira kifejezetten gyerek- és családi filmeket mutat be rövid animációs, élőszereplős és dokumentumfilm kategóriában. A versenyprogramba 1500 filmet neveztek a világ minden tájáról, az előzsűri mintegy 60 alkotást választ versenybe. A fesztivál zsűrijében a hazai és a nemzetközi filmvilág olyan elismert alkotói és képviselői foglalnak helyet, mint Deák Kristóf, a Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm rendezője, Aneta Ozorek, az Amszterdami Animációs Fesztivál művészeti igazgatója, Böszörményi Zsuzsa többszörös díjnyertes és diák-Oscar díjas filmrendező, Michael Harbauer, Európa egyik legjelentősebb gyerekfilm fesztiváljának, a Schlingel Film Festival igazgatója.

A Cinemira keretében filmes előadásokon is részt vehetnek a gyerekek, ahol profi filmes szakemberektől tanulhatnak, kérdezhetnek többek között a gyerek casting rejtelmeiről, a storyboard készítés technikájáról, vagy szinkron titkokról. Ez utóbbinál ismert gyerekfilm hősök magyar hangjaival találkozhatnak, többek között a Harry Potter-filmek Hermione Grangerét megszólaltató Szabó Lucával, vagy a Szaffi hangját adó Pogány Judittal. A Cinemira ideje alatt a rendezvénynek helyt adó Akvárium Klub aulája filmes, képregényes és design piaccá alakul.

Élesszük fel a magyar gyerek- és ifjúsági film gyártást!

Bízunk benne, hogy a Cinemira – első Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál hagyományt teremt és a világ minden tájáról érkező különleges alkotásokkal ösztönözzük a magyar filmalkotókat és filmtámogatókat a hazai gyerekfilmgyártás felélesztésére!

CINEMIRA NEMZETKÖZI GYEREKFILM FESZTIVÁL

További információ: www.cinemira.com