Filmklubok és fesztiválok

Nézz ingyen latin-amerikai dokumentumfilmeket!

elene delidoku
Írta: film

Október 16. és 21. között rendezik meg a II. Déli-Doku latin-amerikai dokumentumfilm-fesztivált.  Az ingyenes programsorozat célja, hogy olyan kortárs latin-amerikai dokumentumfilmeket mutasson be, amelyek különben nem jutnának el a magyar közönséghez. A filmeken kívül fotókiállítás, beszélgetések, a latin-amerikai konyhaművészet remekei, borkóstolók és latin bulik is várják közönséget.

A filmeket eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik. A Hivatalos válogatás keretében hat dokumentumfilmet láthat a közönség hat különböző országból (Argentína, Brazília, Kolumbia, Nicaragua, Mexikó és Chile), melyek közül mindegyik fontos nemzetközi fesztiválokon szerepelt, többet díjjal is elismertek. A 2018-as év Fókusz elnevezésű válogatásában Ecuador lesz a középpontban, ahonnan három alkotás érkezik. Ezenkívül egy Retrospektív szekcióval is készülnek a szervezők, ahol a nemrég elhunyt brazil rendezőre, Eduardo Coutinhóra emlékeznek két már klasszikussá vált dokumentumfilmjével.

Az eseménysorozat szervezőinek célja, hogy Latin-Amerikát közelebb hozzák Budapesthez, és hogy a fesztivál résztvevői az igaz történeteket újszerű módon bemutató dokumentumfilmek segítségével merülhessenek el a távoli kontinens izgalmas kultúrájában.

Az érdeklődőket a filmvetítéseken kívül további érdekes programok is várják: kóstolót kaphatnak a latin-amerikai konyha ínyencségeiből és a földrész remek boraiból, valamint beszélgetéseken, fotókiállításokon és latinosan szenvedélyes hangulatú partikon is részt vehetnek.

A fesztivál részletes programjáról a Déli-Doku honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet bővebb információt találni:

www.delidoku.com

https://www.facebook.com/delidokubp/

A vetítések és a fesztivál programjai ingyenesek.