Workshop / képzés

Világhírű filmzene guru tart workshopot Budapesten

Thomas Golubic (1)
Írta: film

A Budapest Showcase Hub fesztivál (BUSH) a Filmalap Fast Foward programjával együttműködésben Magyarországra hozza a világhírű music supervisort Thomas Golubic-ot, aki Balázs Ádámmal, az Oscar-díjas Mindenki valamint a Testről és lélekről című filmek magyar zeneszerzőjével tart közös előadást és workshopot rendezőknek, producereknek és zeneszerzőknek november 15-én és 16-án a Brody Studios-ban.

A BUSH a régió legnagyobb zenei showcase fesztiválja, idén november 15-17. között 14 ország 30 friss, menő és a hazájában már népszerű zenekara mutatja be, hogy milyen színes a paletta a Balkántól a Baltikumig. Míg esténként a koncerteké a főszerep, napközben szakmai programok várják a magyar és külföldi látogatókat. Az előadások tekintetében koncertszervezéstől, finanszírozási kérdéseken át igazán színes a paletta.A Filmalap Fast Forward Programjának küldetése, hogy a hazai filmes szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára.

Thomas Golubic Los Angeles-i music supervisor, DJ és Grammy-díjra jelölt lemezproducer. Olyan sorozatokban dolgozott, mint a Breaking Bad, a Walking Dead vagy a Sírhant művek. Ő volt az, aki felhasználta Sia Breathe Me című dalát a Sírhant művek zárójelenetében, amelyet a mai napig az egyik legemlékezetesebb zenei betétnek tartanak, és ami elindította Sia zenei pályafutását Amerikában.

Balázs Ádám Budapesten és Los Angeles-ben tevékenykedő zeneszerző, olyan filmekben dolgozott, mint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje, Deák Kristóf Oscar díjjal jutalmazott kisfilmje, a Mindenki, vagy Zomborácz Virág első filmje, az Utóélet.

A kétnapos angol nyelvű program első napján Golubic a workshopra regisztrált rendezőkkel és producerekkel beszélget filmes projektjeikről és az ahhoz készülő zenei válogatásról. A filmkészítőknek lehetőségük lesz előzetes Skype beszélgetésre, hogy a személyes találkozón még hatékonyabb legyen a közös munka és a tanulás. A  workshop második napjára zeneszerzőket várnak, itt Balázs Ádámmal együtt azt mutatják be, hogyan hat a zene egy-egy filmjelenet hangulatára, illetve ezen keresztül a nézőre.

A részvétel mindkét workshop esetében előzetes jelentkezéshez kötött, részletek itt:

http://mnf.hu/hu/kepzes/fast-forward-program

Jelentkezési határidő: Október 18.

Facebook esemény rendezői/produceri workshop:

https://www.facebook.com/events/242363969780469/

Zeneszerzői workshop:

https://www.facebook.com/events/255555698479002/

További információk:

www.budapestshowcasehub.com

https://www.facebook.com/budapestshowcasehub

https://www.facebook.com/MagyarNemzetiFilmalap/