Filmklubok és fesztiválok

kepatmeretezes_hu_BIDF_JPGfot-e1547127203184
Írta: film

BIDF 2019 – részletes információk

BIDF – Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

A világ legfrissebb nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, idén 5. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten.

IDŐPONT: 2019 január 28 – február 3.

HELYSZÍN: Cinema City Aréna, Budapest, 1087, Kerepesi út 9.

A FESZTIVÁLRÓL:

A világ közel 30 országából több, mint 40 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást hozunk el a valódi történetek, a dokumentumfilmek, a filmek és filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Minden film alkotóját meghívjuk, vendégül látjuk, ahogy a közönséget is: minden film vetítése után a közönség találkozhat az alkotókkal, így a közönség fesztivál közösségé válik az élmények egyszerre személyes és közös átélése és átbeszélése révén.

A VETÍTETT FILMEKRŐL:

Meztelen valóság a filmvásznon.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk: valódi történeteket mesélnek el valóságos hősökről. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A 2019-as fesztivál filmjei sokrétű, akut, akár tabu témákat is érintenek. A legfontosabb témák: generációs különbségek és változó világ; háborúk, hatalom és szabadság; másság; egy jobb élet reménye.

Fesztivál filmek és szekciók

 

RÉSZLETES PROGRAM:

A fesztivál részletes programja napi, óránkénti bontásban alább található. A program változtatás jogát fenntartjuk!

Részletes program

 

JEGYVÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉGEK:

A jegyvásárlás a Cinema City Aréna oldalán decemberben elindult.
További információért és részletekért keresd a Cinema City Aréna oldalát!