Filmklubok és fesztiválok

Magyar telefonfilmes fesztivál

telefonos
Írta: film

Pályázati feltételek, kiírás

A jelentkezés menete, feltételek:

1. A szervezők olyan filmalkotásokat várnak, melyek teljes egészében mobiltelefonnal lettek rögzítve. A vágást bármilyen eszközön el lehet végezni.

2. A filmfesztiválra csak elektronikus úton lehet jelentkezni. Az elkészült alkotásokat bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül kell beküldeni a film@mobilfilmfesztival.hu email címre, valamint az alkotóknak a következő adataikat kell elküldeni a film mellé:

Alkotó neve:
Címe:
email cím:
Telefonszám:
Alkotás címe:
A rögzítéshez használt telefon típusa:

3.  A nevezett alkotások hossza maximum 3 perc lehet, minimum nincs.

4. Egy alkotó csak egy produkcióval nevezhet.

5. A Magyar Telefonfilmes Fesztiválra a politikai és pornográf témán kívül bármilyen témában lehet alkotást készíteni, a lényeg, hogy mobiltelefonnal kell leforgatni. Egyéb technikai korlát nélkül lehet nevezni alkotásokat. Reklám is lehet.6. Külön díjazzuk az OTTHON témakörben beküldött pályázatok közül a legjobbakat.

7. A Pályázó az elkészült film/alkotás beküldésével feljogosítja a szervezőbizottságot, hogy a beérkezett filmeket bemutathassák különböző hírportálokon, honlapokon, engedélyt adjanak más médiumoknak, hogy időbeli és térbeli korlátozás nélkül, promóciós célból a filmeket felhasználják.

8. A beérkezett filmekből, pályaművekből a Szervezőbizottságnak joga van részleteket összevágni a Magyar Telefonfilmes Fesztivál reklámozása céljából.

9. A zsűri ellenőrzi, hogy a beérkezett pályaművek valóban mobiltelefonnal készültek-e.

10. A pályázók 2019. március 14. 24:00-ig küldhetik el alkotásaikat. A Szervezőbizottság a helyi telefonfilmes fesztivál 10 győztesének filmjeit meghívja befutóként a döntőbe a Cannes-i Global Shortfilm Award mobiltelefonos szekciójának döntőjébe. A filmek a díjkiosztó gálaest napján kerülnek vetítésre Cannes-ban, a végső zsűri számára. A gálaest időpontja: 2019. május 25.

11. A Szervezőbizottság a zsűrizést követően 2019. március 20-án, sajtónyilvános eseményen jelenti be és mutatja be a tíz döntőbe jutott alkotást.

12. A nevezés ingyenes.

Szervezőbizottság:

Prof. Karl Bardosh

Dr. PhD Kiss Róbert Richard

A szervezőbizottság az adatok védelméről:

A jelentkezők adatait a szervezőbizottság bizalmasan kezeli, azokat harmadik félnek nem adják át, kizárólag a regisztrációhoz és a fesztiválon való részvétellel összefüggő, észszerű technikai okokból használják fel.

A pályázati feltételeket ide kattintva lehet letölteni!