Filmklubok és fesztiválok

Nyitott házasság és szerelmi háromszög Mexikóban – folytatódik a NICHE

OurTime_poster
Írta: film
Nyitott házasság és szerelmi háromszög Mexikóban – folytatódik a NICHE
 
Carlos Reygadas Mi időnk című monumentális drámájával folytatódik a CINEMA NICHE vetítéssorozat. A háromórás (!) mexikói szerelmi háromszög történetét bemutató filmet egyetlen alkalommal, április 8-án este 8 órától vetíti a Toldi mozi.
 
Mi időnk – szinopszis
 
Esther és Juan egy hatalmas mexikói farmon élnek, és bikákat tenyésztenek. A nő vezeti a farmot, míg Juan, aki világhírű költő, az állatok nevelésén és kiválasztásán dolgozik. Miután Esther viszonyba kezd Phillel, az amerikai lovásszal, kapcsolata férjével válságba kerül. Juant, bár a nyitott kapcsolat híve, mardosni kezdi a féltékenység, és kénytelen szembenézni a saját és felesége valódi vágyaival.
 
📽 Carlos Reygadas (Japón, Battle in Heaven, Silent Light, Post tenebras lux) a kortárs mexikói film egyik legizgalmasabb rendezőjének új filmje
📽 a filmet mindössze egy alkalommal vetítjük(!)
📽 magyar felirattal
📽 minden jegy mellé jár a filmhez kapcsolódó meglepetés kiadvány

„A Mi időnk a szerelem egészéről szól. És ebbe a gyakorlati szempontok is beletartoznak: a kapcsolat, a kommunikáció, a hétköznapi dolgok, minden, ami egy pár világát körbeveheti. Ezek mind hozzátartoznak a szerelemhez. Az emberek összekeverik a szerelmet a szerelembe eséssel. Az előbbi egy hosszú folyamat, az utóbbi a semmiből csap le rád.„ – Carlos Reygadas
 
🎬 Dátum: 2019. április 08. hétfő, 20:00
🎬 Helyszín: Toldi mozi / nagyterem
🎬 Jegy: 2500 ft
🎬 Hossz: 173 perc
🎬 Vetítés nyelve: eredeti spanyol hang, magyar felirattal
🎬 IMDB: https://m.imdb.com/title/tt5265964/
🎬 Előzetes: https://youtu.be/3x9d7T1WFcI
 
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS: http://toldimozi.hu/filmek/mi-idonk
//////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
Carlos Reygadas

A mexikói rendezőt első, 2002-es Japón cimű filmje óta a kortárs filmművészet egyik legeredetibb alkotójaként tartják számon. Későbbi filmjei, a Still Light és a Post tenebras lux tovább erősítette a renoméját, előbbi a Zsűri díját, utóbbi a Legjobb rendezés díját nyerte el Cannes-ban. A Mi időnket a tavalyi Velencei Filmfesztivál versenyszekciójában mutatták be.

 
Az Our Time emlékezetesen gyönyörű képsorainak Diego Garcia az operatőre, aki korábban többek közt Gabriel Mascaro Neon Bullját és Apichatpong Weerasethakul Cemetery of Splendourját is fényképezte.   
 
Mi az a NICHE?
 
A CINEMA NICHE (nís) egy olyan vetítéssorozat, ahol itthoni mozikban be nem mutatott filmeket lehet megnézni nagyvásznon, magyar felirattal. Keressük azokat a kíváncsi embereket, akiknek elhozhatjuk a nemzetközi fesztiválokon látott korszakos mesterműveket és más személyes kedvenceinket. Segítünk az óriási zajban felhívni a figyelmet olyan filmélményekre, amiket kár volna kihagyni bárkinek, akit érdekel ennek a művészeti ágnak a fejlődése vagy csak szeret különleges és emlékezetes filmeket nézni.