Konferencia

100 Years of Korean Cinema – Nemzetközi szimpózium

100 years logo
Írta: film

A koreai film 100 éve ­– Nemzetközi szimpózium a koreai film születésének 100. évfordulója alkalmából

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Filmtudomány Tanszék
Budapest, Múzeum krt. 6–8., fszt. 34-es terem
2019. október 30.

1919. október 27-én mutatták be Szöulban az első Koreában készült mozgóképet, mely egy úgynevezett kinodráma (háttérvetítéssel előadott színpadi darab) része volt – ekkortól számítjuk a koreai film születését. A 100. évforduló alkalmából az Eötvös Loránd Tudományegyetem Filmtudomány Tanszékén egynapos nemzetközi szimpózium kerül megrendezésre 2019. október 30-án. A rendezvény a 12. Koreai Filmfesztiválhoz kapcsolódva, a budapesti Koreai Kulturális Központ közreműködésével és támogatásával valósul meg.

A nemzetközi szimpóziumon a koreai film külföldi és magyar kutatói tartanak előadásokat a koreai filmről, valamint a Koreai Filmarchívum munkatársa tart ismertetőt a filmarchívum tevékenységéről, végül a nap programját a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívum munkatársának részvételével egy kerekasztal-beszélgetés zárja az archívumi munka szerepéről a filmkincs ápolásában.

A rendezvény nyelve angol, a részletes program itt olvasható: http://film.elte.hu/kutatas/konferenciak/100-years-of-korean-cinema/