Workshop / képzés

Story Bridge Budapest 2020

large_BIDF_2020_FB_pagecover_851x315_SBB
Írta: film
MI A STORY BRIDGE?
– SZTORI EXPO TARTALOMGYÁRTÓKNAK, akik hiteles és személyes történeteket keresnek,
– KATALIZÁTOR, amely valódi társadalmi változást generálhat, valamint
– HATÉKONY FÓRUM A NYILVÁNOSSÁG ELÉRÉSÉHEZ a velünk élő hétköznapi hősök, civilek számára. Ők azok, akik megdöbbentő nehézségekkel példamutatóan küzdenek meg, mindnyájunkat érintő, fontos ügyekért helyettünk is kitartóan harcolnak.
Az SBB feladata hatékony kommunikációt igénylő civilek és témát kereső filmesek kölcsönös érdekek mentén történő összetalálkozását segíteni, gyümölcsöző együttműködését támogatni, végigkísérni. Az SBB a 2020-ban 6 éves Budapest International Documentary Festival (www.bidf.hu) állandó, évente jelentkező szakmai programja, amely a világ legrangosabb dokumentumfilmjeinek tematikai megkötés nélküli nemzetközi versenyfesztiválja, pénzdíjakkal, meghívott alkotókkal, minden film után közönségtalálkozóval. A tavalyi BIDF-nek több mint 10 000 nézője, valamint komoly szakmai és sajtó visszhangja volt.
KIK HOZZÁK A TÖRTÉNETEKET?
A Story Bridge első állomása egy két napos esemény, amelyen az előadók, (civil szervezetek képviselői, aktivisták, pszichológusok, terapeuták, tehetséggondozók, gazdasági szakértők, környezetvédelmi szakemberek, sportolók, érintett átlagemberek stb.) konkrét, hozzáférhető, azonnal megvalósítható történeteket mondanak el, amelyek meglepőek, drámaiak, és aktuálisak, és ezért alkalmasak arra, hogy továbbfejlesztve nagyobb nyilvánosság elé kerüljenek. A sztorik középpontjában olyan témák állnak, mint az oktatás, esélyegyenlőség, korrupció, társadalmi párbeszéd, bűnüldözés, szegénység, civil társadalom, természetvédelem, szólásszabadság, jogbiztonság, stb. A résztvevő történetek “forgatásra” készek: az előadók motiváltak és hajlandóak kamera elé állni, vagy rendelkeznek a megfelelő kapcsolatokkal és szakértelemmel az általuk előadott téma kapcsán.
KIKNEK SZÓL? A SBB egyedülálló alkalom a közönségben ülő a játék- és dokumentumfilm készítőknek, televíziós szakembereknek, újságíróknak, diákoknak, hogy első kézből találkozzanak különleges, izgalmas, tanulságos, megdöbbentő, cselekvésre késztető történetekkel, és elkezdjék azokat kidolgozni a saját műfajaik szerint. Az SBB ezen kívül szeretné megszólítani a társadalomtudatos, tenni vágyó érdeklődőket.
MIK A CÉLOK?
• Hatékonyan hozzájárulni az igényes és hiteles tartalmak gyártásához, melyek kézzelfogható, személyes, emberi történeteken keresztül mutatják be a civil társadalom működését és céljait
• Az SBB meg kívánja erősíteni pozícióját, mint a civil szervezetek és aktivisták, alulról jövő kezdeményezések fóruma a nyilvánosság hatékony eléréséhez, kapcsolatépítéshez, hatékonyságuk növeléséhez.
STORY BRIDGE A JÖVŐBEN
● A Story Bridge hosszútávú célja, hogy folyamatos platformot biztosítson a civilek és a filmesek hatékony összekapcsolódásának. Ehhez növekvő számú partnerünk adják a szakmai hátteret.
● A Story Bridge az alábbi email címen egyész évben várja a történeteket: storybridgebp@gmail.com
TOVÁBBI RÉSZLETEK
● A kiválasztott történetek egy 5 fős team hónapokon át tartó kutatásának eredményei. A színvonalat állandó partnereink garantálják.
● Az eseményen egy nemzetközi filmszakmai és filmes döntéshozókból álló panel is részt vesz, hogy segítsük a megvalósulás folyamatát: műsorszolgáltatók képviselői, producerek, forgalmazók, dokumentumfilmes szakemberek, akikkel fesztiválunk évek óta együtt dolgozik.
● Az előadók felkészítésében a Prezi nyújt szakmai segítséget.
● További partnereink: HBO, AMC, DokInkubator, LifeRay, Ökotárs Alapítvány, Tévelygőkért Alapítvány, Patent Egyesület, Kontúr Alapítvány, Bridge Budapest, UNICEF, Norvégia budapesti Nagykövetsége, stb.
● Az esemény helyszíne a Cinema City Aréna (Kerepesi út 9. 1087 Budapest) 13-as terme, amely a párhuzamosan zajló fesztivál helyszíne is. ● A tavalyi SBB sikerét számos elkészült vagy forgatás alatt lévő film és egyéb média tartalom bizonyítja.
● Videó néhány tavalyi előadásról: https://bidf.hu/en/story-bridge-budapest-2019/