A nagy sikerre való tekintettel Hódi Jenő Hagyaték című filmje újra bemutatásra kerül!

  • Időpont: 2020. Február 24. 21:00 (várható vége 22:30)
  • Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)

Ebben a történetben Ambrose Bierce híres Bagoly-folyó című novelláját – amely az amerikai polgárháború idején játszódik – helyeztük magyar történelmi környezetbe,  ezzel új értelmezést adva az eredeti történetnek. A novellából több mint ötven éve elkészült rövidfilm Oscar-díjat kapott.

Míg az eredeti novellában és rövidfilmben a közönség és a főhős között nincs érzelmi kötődés, addig  a mi főszereplőnk egy olyan – a néző számára megszerethető – női karakter, aki küzd, hogy apja háborús bűntetteit legalább részben helyrehozza azáltal, hogy zsidó gyerekeket ment meg a haláltól.

A történet másik aspektusa evvel a vészkorszakkal kapcsolatban, hogy nem-zsidókat is lehetett sárgacsillagos zsidókká tenni és barbár módon megölni. Ez a rövidfilm előkészítése egy hosszabb alkotásnak, amely a Holocaust emlékének továbbéléséről szól.Hagyatek-WEB-2K_HUN-2

A Hagyaték kezdete előtt a Budapest Film Academy – Loyola Marymount Egyetem – ELTE együttműködésében készült két rövidfilmet is levetítünk: The Oval Portrait és Stickman.

Hagyaték/Legacy trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ya-VSQ6kAZc

A Hagyatékot magyar nyelven, angol felirattal, a Stickman és a The Oval Portrait diákfilmeket pedig angol nyelven, magyar felirattal vetítjük majd.

Amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérem regisztráljon az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/1hx2QYi9p_3X3z-Uh5IwAyZaVk6WlrfHOc4v33i7j0Nw