Filmklubok és fesztiválok

Közelkép: Zárójelentés – Szabó István

89004282_2877851255591341_8824651810242297856_o
Írta: film

A Metropolis és a Magyar Filmtörténeti Kutatócsoport filmklubjában ezúttal Szabó István legújabb filmjét vetítjük.

A Mephistó-ért Oscar-díjat nyert, több más filmjéért Oscar-ra jelölt, Golden Globe-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas Szabó István hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével, készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.

Bővebb információ és jegyvásárlás: urania-nf.hu/film/kozelkep-zarojelentes

A FILMRŐL
Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

Szereplők: Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Udvaros Dorottya, Stohl András, Martinovics Dorina, Elek Ferenc, Csomós Mari, Szirtes Ági

 

facebook esemény