Filmklubok és fesztiválok

Jelentkezz önkéntesnek a 2022-es Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra!

bidf-2022
Írta: film

Idén újra élőben látogathatóak a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál vetítései a Mammut moziban, 2022. január 22–30. között. A 8. BIDF témája a BÁTORSÁG, és az idei versenyfilmek között olyan alkotások szerepelnek, mint a legjobb európai dokumentumfilm, valamint a legjobb európai animációs játékfilm díját elnyerő Menekülés (Flee), a cannes-i filmfesztiválon bemutatott első Andrea Arnold dokumentumfilm, a Tehén (Cow), valamint az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (IDFA) legjobb rendezői díjat nyerő A köd gyermekei (Children of the Mist). A nemzetközi fesztiválzsüri munkájában olyan neves magyar alkotók, művészek vesznek részt, mint Alföldi Róbert, Csákányi Eszter és Vranik Roland.

A fesztivál időszakára a BIDF olyan önkénteseket keres, akik a moderátorokkal szorosan együttműködve segítik a vetítéseket. A jegyek ellenőrzésén és a közönségszavazó cetlik kiosztásán túl az önkéntesek közvetítenek az esetlegesen felmerülő technikai problémák megoldásában, segítenek, hogy a moderátor és a film vendége időben megtalálja egymást, és figyelnek arra, hogy a vetítések közötti időszakban zavartalan megvalósuljon a terem kiürítése, illetve az új közönség beengedése.

Érdeklődni és/vagy jelentkezni Holmár Ágnesnél lehet az agnes.holmar@gmail.com emailcímen vagy a +36704227251 telefonszámon.

További hírekért, információkért nézzétek meg a fesztivál folyamatosan frissülő hivatalos honlapját, valamint Facebook  és Instagram oldalát.