Filmklubok és fesztiválok

BUDAPEST HORROR SHOW

Horror_Show1
Írta: film

A Titanic Filmfesztivál késő esti filmvetítéseinek népszerűségén felbuzdulva, az eddig a versenyfilmek, nemzetközi premierek által háttérbe szorított horrorfilm-válogatást is, stílszerűen, késő este tekinthetné meg a közönség.

A horror a filmvilág egyik legkülönlegesebb műfaja, mivel rengeteg szempontból közelíthető meg: az ócska, filléres darabok mellett ott van a teljes Hitchcock életmű, Roman Polanski filmjei, olyan klasszikusok, mint Stanley Kubrick Ragyogása, William Friedkin Ördögűzője, de a horror, amellett, hogy hatalmas rajongótáborral rendelkező szubkultúra, egyben a mainstream filmgyártásnak is alapvető eleme: lásd: King Kong, a Halloween vagy a Sikoly filmek, az Alien sorozat, a Fűrész franchise és még folytathatnák. A tervezetthez hasonló filmfesztiválból nemzetközi szinten rengeteg létezik, közülük számos nagy megbecsülésnek örvend a filmszakmában.

Az eseményt 3 naposra tervezzük, Halloween ünnepére időzítjuk és Toldi moziban, a Titanic egyik kedvenc helyszínén tartjuk, napi három vetítéssel, minél több, a termatikához illő hangulati elemmel, játékkal. Minden film csak egyszer kerül a közönség elé, eredeti nyelven és angol felirattal – ha nem eleve angolul készült – és magyar fordítással. A programban helyet kapnak a legnépszerűbb alműfajok, a zombie és vámpír filmek, a slasher tinihorror, a szönyfilm (creature feature), a bosszúmozi (rape-revenge), a talált filmtekercs, és természetesen a műfajparódiák is.

Helyszín: Toldi mozi

Időpont: október 31. – november 3.

Jobb élni mint megijedni!
Részletes információ a filmekről és a vetítési időpontok ide kattintva elérhetőek.