A képzés programja

A Budapest Film Academy az ELTE oktatási rendszeréhez, valamint a magyar és az európai felsőoktatási követelményekhez illeszkedve a globális piacra felkészítő filmes képzést ad.

A BFA saját képzési tervét egyeztette az ELTE BTK Filmtudomány Tanszékével, mely a képzés fölött szakmai felügyeletet biztosít. A Budapest Film Academy kurzusai megfelelnek az ELTE követelményeinek, és az itt elvégzett órák az ELTE különböző képzési programjain vagy az előírt feltételek megléte esetén más hasonló képzést folytató oktatási intézményben kreditigazolás segítségével elismertethetők.

A Budapest Film Academy a következő filmes szakterületek ismereteiből kínál órákat: rendező, forgatókönyvíró, producer, színész, operatőr, vágó, hangmérnök. Az adott szakterület kurzusai az egymást követő félévekben egymásra épülnek.

A kurzusok komplex féléves csomagokban, vagy egyenként is végezhetők. Ugyanakkor minden hallgatónknak javasoljuk egy minden szakterületet átfogó alapozó szemeszter elvégzését, mivel a filmes munka hatékony végzéshez a szakembereknek ismerniük kell a többi szakterület munkafolyamait és gyártásszervezését is.

A Budapest Film Academy óráit magyar és angol nyelven biztosítja, az angol nyelvű képzés díja azonban, az eltérő költségek miatt, magasabb.

Az aktuális félév kurzusairól és a költségtérítési díjakról a Budapest Film Academy honlapja ad tájékoztatást: https://budapestfilmacademy.com/site/hu/.

A Budapest Film Academy rendszeresen meghirdet ingyenes, nyilvános órákat, hogy az érdeklődő hallgatók betekintést nyerhessenek a BFA képzésébe.

Korábbi nyilvános bemutató előadásaink:

  • A filmkészítés művészete és eszközei
  • Guerilla Filmmaking
  • Beszélgetés Az ajtó című filmről Szabó István, Ragályi Elemér és Hábermann Jenő részvételével
  • Filmanalízis a filmkészítő szemszögéből
  • Lebilincselő karakterek létrehozása