Filmklubok és fesztiválok

15. Nagyon Rövid Filmek Nemzetközi Fesztiválja

aff-50x70.indd
Írta: film

A Magyarországon ötödik alkalommal megrendezére kerülő Nagyon Rövid Filmek Fesztiválja a világon egyedülálló, mivel nincs ország, ahol ne állná meg a helyét: a válogatás a világ minden tájáról érkező profi vagy kezdő alkotók (a főcímen kívül) 3 percnél rövidebb kisfilmjeit tartalmazza és állítja versenybe egymással.

2013 április 26. és május 5. között 25 ország közel 100 városa – a Nagyon Rövid Filmek Fesztiváljának partnereként – tűzi műsorára és kínál a nézőknek világra szóló filmélményt. 2013 május 1. és 5. között Magyarország 6 városa ad otthont a fesztiválnak. Budapesten a Művész moziban május 4-én két blokkban, 18.30-tól és 20.45-től vetítik a nagyon rövid filmeket.

A fesztivál – melynek fő feladata tehetségek felkutatása valamint a kulturális sokszínűség megóvása – célja az, hogy hidat emeljen a különböző kultúrák között, és hogy a mozi mindenki számára  elérhetővé váljon. Így a filmkészítők a világ minden tájáról lehetőséget kapnak, hogy azonos módon, rövid formában mutassák be alkotásaikat, melyek számos különböző csatornán jutnak el a nézőkhöz (mobiltelefon, TV, mozi, internet, stb.). Sci-fi, rajzfilm, dokumentumfilm – az alkotók bármely műfajban kifejezhetik álmaikat, nemtetszésüket vagy örömüket.