Info

KOMA FILMEK

xvid_koma
Írta: film

KOMA – Közösségi videózás

A KOMA alternatív színházként jött létre. Az csapat tagjai mindig fontosnak tartották, hogy közvetlen maradjon a kapcsolatuk a körülöttük élő emberekkel – a nézőket az előadásokba bevonva, speciális iskolai programokat kialakítva, vagy épp kortárs magyar drámákat életre hívva reagáltak a mindenkori magyar valóságra.

2011 óta otthonra leltek a XV. kerületben. A környezeti állandóság jót tesz az alkotó munkának – lehetőséget teremt arra, hogy hosszú távon tervezzünk, hogy új utakat nyissanak a színházművészetekben: céljuk nem más, mint létrehozni a főváros első közösségi színházát.

A csapat az újpalotai lakótelepen indította el első közösségi videós programját. Céljuk, hogy rendhagyó, izgalmas, korszerű eszközökkel dolgozzák fel a hagyományos társadalmi és szociális problémákat, melyek a helyi lakosság mindennapjait meghatározzák. A fiatalok két hónapon keresztül profi kamerákkal, önállóan forgatták le 20-30 perces filmjeiket életükről, mindennapjaikról.

Ez a közösségi videózás arról szól, hogy tíz helyi fiatal dolgozik együtt, akik Újpalotáról készítenek filmeket 3 csoportban.
A filmek témája: Szórakozás, Munka, Véglet(hajléktalanok).
Ezekhez a filmekhez az eszközöket a KOMA adja. Január közepén kezdődött az oktatás, ami arról szólt, hogy a fiatalok megtanulták a kamera használatát, a plánokat, a vágási folyamatot. Most pedig a kezükbe került a kamera és önállóan forgatnak Újpalotán.

Ezeket a filmeket három helyszínen mutatják be és az egyik nagy sajtóesemény a Pólus Filmszínházban lesz március 19-én.
A három helyszín és időpont:
2014. 03.19-én, szerdán, 18:00 órától
Helyszín: Pólus Filmszínház, 1152, Budapest, Szentmihályi út 131.
2014. 03.20-án, csütörtökön 18:30-tól
Helyszín: Újpalotai Szabadidő Központ, 1157 Budapest, Zsókavár u. 2.
2014. 03.22-én, szombaton 16:00 órától (Zártkörű)
Helyszín: KOMA Bázis, 1158 Budapest, Molnár Viktor u. 21/A

Fontos ez a téma abból a szempontból, hogy a fiatalok hogyan látják a jövőjüket és persze egy budapesti kerületet, ahol mindennapjaikat élik.

Háttéranyagok, plakát: galéria, weboldal, facebook